72

Söndag idag. Regnväder. Trist. Blä, har inte alls mått bra idag. Känns som om man har feber och är helt matt i kroppen. Orkar ingenting idag! Har mest spenderat dagen i sängen. Har inte ätit så mycket heller, mår illa och har svårt att få i mig mat även när jag är vrålhungrig. Hela kroppen värker och ömmar, känns som riktigt influensa typ. Som att jag har haft det i flera veckor nu. Ska bli så otroligt skönt när bebis behagar att titta ut! Längtar så efter Knottet!

Daniel är på jobbet och innan så var han hos Erik och pluggade. Han slutar 21 så han kommer väl vid 21.30. Saknar honom, vill att han ska vara här när jag mår såhär. Nu ska jag försöka titta lite på tv för att få tiden att gå. Kanske äta något också, är lite hungrig.. får se om det går att få i sig något.

73

Det har hänt något skumt med sidan där jag räknar ut hur långt gången jag är.. enligt den har jag alltid haft veckobyte på tisdagar, men nu helt plötsligt är det måndagar!? Det går ju inte, kan ju inte bara ändra sådär heller! Den sidan har alltid räknat BF som sista dagen på graviditeten, precis som barnmorskan, så då tyckte jag ju att det var enklast att räkna som dem.. men nu har den ändrat på det så nu är BF 40+1 ist.. alltså första dagen på en ny vecka.. så nu blev jag lite förvirrad. Men nu har jag ju alltid haft veckobyte på tisdagar så jag fortsätter med det. Och just nu är ju BF dag 1 på nedräkningen, inte 0.. och så tänkte jag att det skulle fortsätta. Jätteintressant ämne det här ;)

Lördag idag då.. Daniel jobbar till 16.00, sen ska han bara hem och duscha och så är det dags att åka ut till Järlåsa på kalas. Vi ska fira Lina och Chris som fyllde år när alla var på semester. Och jag har gjort tårtorna! =) Fast det var lite kul igår när jag skulle ställa in den sista tårtan i kylen. Ena fyllningen hade inte stelnat än så de var rätt rinnig och helt plötsligt så säger Daniel att tårtan flyttar på sig! Då har lagren glidit isär pga den rinniga fyllningen! Så halva tråtan låg bredvid liksom! Så det kan gå!

Daniel sa något roligt här om natten, tror det var natten till i torsdags. Han väcker mig mitt i natten för att fråga om det är plastförpackning på pizzan. Va? Vilken pizza frågar jag? Gorby's panpizza fortsätter han. Billy's frågar jag? Nej, den är det ingen plast på, man värmer den ju i micron.. Jaha, svarar han. Då först fattar jag ju att han pratar i sömnen. Frågar om han är vaken och då lägger han sig ner och sover igen.. Jag är 99,9 % säker på att detta inte bara var en dröm iaf.. fast det kan ju vara det.. Skulle ju inte vara lika kul då!

Nej, nu måste jag dekorera tårtorna, sen ska jag nog ta ett bad innan Daniel kommer hem =)

74

Idag var vi iväg till ONOFF för att köpa Lina present, den fanns där som tur var =) Var in på Barnenshus för att titta på bodysar till bebben, de hade 5 för 99:- men de som fanns där var ju jättetråkiga! Fanns ju typ bara blåa eller rosa och eftersom att vi inte vet vad det blir så kan vi ju inte köpa något.. inte för att det inte går att ha blå på en tjej och tvärt om, men det är ju inte önskvärt att få kommentarer som "Vilken söt flicka!" om man har en pojke..

Bakade tårtor nu på kvällen också och gissa vad som hände!! När jag skulle öppna tårtbotten till den andra tårtan så var den täckt av mögel på ena kanten!! Asäckligt!! Daniel fick åka till Ica och köpa en ny och så får vi åka och kräva pengarna tillbaka imorgon.. Ryser fortfarande vid tanken på möglet.

Nej, nu ska jag sova för nu har jag blivit trött!

75

Idag har vi varit på IKEA och köpt fler flyttlådor, tänk att det går åt så många! Vi skulle kolla på ett matbord med stolar på Jysk, men de hade inget butiksexemplar där vi var.. Sen var vi på jakt efter en födelsedagspresent till Lina, men den finns ju ingenstans!! Var även på Kvantum och handlade till tårtorna, jag ska få göra dem =)

Håller på att tvätta nu.. tråkigt. Men det är ju sånt som måste göras så.. sen ska vi äta lite kräftor! Eller Daniel ska äta en massa  kräftor, jag ska mest titta på och smaka lite. Tycker inte så mycket om kräftor.
Nu ska vi gå till tvättstugan och lägga tvätten i torktummlaren!!

76

Vad komplicerat det ska vara att flytta.. måste ringa en massa samtal igen.. blä blä, så tråkigt! Ska bli så skönt när det äntligen är över! Måste ringa vattenfall igen, känner mig så krånglig när vi ändrar datum hela tiden :S Och comhem är konstiga, de skickar redan posten till den nya adressen fast jag sa att vi inte skulle flytta dit förrän den 1a september.
Sen har vi ju hemfösäkringen som måste sägas upp på den här lägenheten. Och så måste vi täckna en ny för den nya lägenheten, får se vart vi försäkrar den här gången... Sen måste jag ringa den nya hyresgästen och komma överrens om hyra och sånt.. hatar att kräva pengar av folk! Men eftersom att hon flyttar in tidigare så ska hon betala till mig..

Ska till Järlåsa idag och ha fotbollsträningidag. Inte för att jag kan göra så mycket längre, har ju blivit för stor för det. Och sen efter så är det styrelsemöte. Jag ska åka bussen till maxi och så hemtar pappa mig där, sen kommer Daniel och hämtar mig i Järlåsa efter mötet ikväll. Så jag slipper köra idag, skönt. Börjar bli för stor för att sitta bekvämt bakom ratten! Jag som älskar att köra bil! Men sen när bebben är ute, då jäklar ska det köras!! =)

Vi skrev ner en packningslista till BBväskan. Så svårt när man aldrig har fått barn tidigare. Vad ska man ta med sig och hur mycket? Jag vill ju helst inte stanna flera dagar på BB, vill komma hem så fort som möjligt, men man vet ju aldrig vad som händer. Det kan ju hända att bebis måste ha specialvård eller nåt och man måste stanna lite längre. Då kanske man måste ha mer kläder med sig. Så svårt!

Nej, nu ska jag ringa vattenfall..


77 och v29+0

Denna uträkning utgår från dagens datum: Tis 26 aug 2008

Du har gått 203 fulla dagar av 280 (73%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar(v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 nov 2008
Du har 77 dagar kvar till förlossning.



Idag städade vi ur Daniels lägenhet så nu är den helt klar. Känns jättebra! En grej helt avklarad, nästa blir att flytta över allt till den nya lägenheten. Fast jag tog nog i lite mer än jag borde för nu känner jag av fogarna mer än vanligt. Ett bad gör nog susen så jag ska ta ett nu! Och äta lite grapefrukt med Daniel! =)

78

Var på arbetsförmedlingen idag och det gick ju käpprätt åt helvete.. Tydligen så är det inte ett giltlig skäl att slippa ta jobb nere i Malmö eller uppe i Jokkmokk (eller hur det nu stavas) när man är höggravid. Jag ska alltså pendla upp/ner dit först på en intervju (om jag skulle bli kallad) fast jag inte ens kan åka bussen ner på stan som tar en kvart för att jag får så ont. Sen ska jag alltså flytta alla miljoner mil fast jag inte kan bära ett skvatt. Jag ska också bo där själv och om barnet vill komma tidigare så måste jag alltså föda det själv och klara alltihop själv. Jag som inte ens får på mig strumporna själv!
 Att splittra familjer var tydligen inget som regeringen ville udvika. Fan vad arg och ledsen jag är. Är det mitt fel att jag blev av med jobbet!? Nej! Det är fan inte värt det, lever hellre på gatan än flyttar ifrån Daniel, min familj och mina vänner. Alla finns ju här, varför ska jag behöva genomgå slutet av graviditen själv? Nu tror ju inte jag att jag kommer att bli erbjuden något jobb, men endå. Det är principen. Och de som redan har barn då? Hur tryckt är det att splittra deras familjer? Fan vad jag hatar detta land just nu!

79

Då är det alltså 69 dagar kvar till november och 79 dagar kvar till BF. Spännande! Tycker fortfarande att tiden rusar iväg, men det blir väl lätt så när man har mycket att tänka på. Bara en vecka kvar till flytt nu också! Så då blir det ju ännu mer att göra om dagarna. Fast lite tråkigt för mig som bara får stå och titta på.. fast skönt också, slipper ju anstänga mig.

Nej, nu ska jag iväg på fotboll snart. Match i Märsta. Mamma och pappa ska hämta upp mig så jag slipper köra så långt själv. Daniel jobbar till 15.00 så han kommer vara hemma när jag kommer hem. Hade en otäck dröm om honom i natt där han dog så när jag vaknade var jag helt förstörd och ville inte släppa honom ur sikte... så nu längtar jag tills jag får se honom igen så jag vet att han inte har dött under dagen.. :S

80 (200!!)

Har idag varit gravid i 200 dagar! Endast 80 kvar.. närmar sig med stormsteg ju! Känner mig stor och otymplig, men det är väl så det ska vara antar jag. Har ont i vänster höft.. eller ja, det är väl fogen. Märkte även att jag är alldeles öm i den i fram också. Gjorde jätteont när BM tröck där. Men det är ju inte så lång tid kvar nu och sen blir det för hoppningsvis bra igen.
Måste kissa flera gånger om natten, lite jobbigt när man har så svårt att ta sig upp ur sängen. Men jag överlever det med.
I natt hade bebis gymnastik i magen tror jag. Jäklar vad h*n rörde sig där inne! Ett tag trodde jag att h*n tänkte komma ut genom skinnet! Det är så mysigt och ligga och titta på bebis när h*n rör sig sådär, skulle kunna göra det hela dagarna! =)

Idag är det dop i Heby. Lilla Linus som ska döpas. Så egentligen har jag lite bråttom om jag ska hinna göra mig klar, men det ska jag nog hinna. Är lite oroad för att köra dit dock. Brukar få ont i ryggen när jag kör långa sträckor. Tycker det räcker ganska bra att åka till Järlåsa och nu ska jag lika långt till! Får mellanlanda i Järlåsa om det blir för jobbigt helt enkelt.

Nej, nu ska jag duscha!!


81

Kryssning med Cinderella

Bussen avgick från Willys 14.15 och vi var där i god tid innan. Hade köpt bananer, chips och kex som vi kunde knapra på på vägen. Färden till båten gick bra, var riktig trafik när vi kom in i Stockholm, men det gick bra ändå. Vi fick vänta flera timmar vid båten eftersom den inte skulle gå förrän 18.00, men det är rätt kul att titta på alla vilsna människor. När vi skulle gå på så blev vi hänvisade till tullen där de tog våra bananer!! Chipsen såg han inte sa han, och kexen hittade han inte så de fick vi behålla.. fast jag hade hellre behållt bananerna. Hormonsladdad som jag är så började jag såklart lipa när vi gått därifrån så Daniel fick stå och krama mig så ingen skulle se. Var ju inget att grina för, men jag kan ju inte riktigt kontrollera det.
Vi kom på båten och skulle nu hitta våran hytt. Vi hade bokat en b4-hytt så vi blev ganska förvånade när vi kom in i den och upptäckte att det var en a4-hytt! Vi var inte de som klagade direkt och genast så kändes det där med bananerna mycket bättre! Vi fick ett fint fönster och kunde titta ut, Daniel var riktigt faschinerad av husen vi åkte förbi.

Kl 19.00 hade vi bokat bord till buffén och vi var ganska hungriga när vi kom dig. Tyvärr var inte bebis så sammarbetsvillig så jag mådde illa och orkade inte äta så mycket. Riktigt tråkigt när det finns så mycket god mat. Blev besviken på pannacottan som var hård och klumpig. Vi gick tillbaka till hytten och spelade lite kort och sedan gick vi till taxfreebutiken och shoppade loss! Jag hade tänkt köpa ett läppglans som jag hade spanat in länge på land, men det fanns inte i rätt färg så då blev jag lite besviken. Vi köpte massor av likör som vi ska ha sen när jag får dricka igen! Det ser jag fram emot! Daniel har lovat att ingen av flaskorna ska öppnas innan jag kan dricka dem! =) Efter att vi hade handlat gick vi till hytten och spelade kort igen. Jag hade ingen lust att beblanda mig med folket på natten så vi stannade i hytten till morognen. Daniel toksomnade ganska på en gång när vi la oss. Mitt i natten vaknade vi av att båten tutade och jag blev såklart jättenojjig och Daniel försökte lugna mig med att det var antaglien bara en segelbåt eller nåt som var i vår väg så vi tutade bara på dem så de skulle flytta sig. Jag blev lite lugnare till slut och somnade igen.

Sov mycket gott den natten, vaknade ganska tidigt och då tittade vi ut genom fönstret. Daniel blev åter igen faschinerad av alla hus han såg. Han tyckte också att det var riktigt häftigt att träd kunde växa på stenöarna. Själv ville jag bara ligga i sängen och halvsova. Innan lunchen tog vi en ny sväng till taxfreebutiken och handlade lite till, köpte läppglanset i en annan färg och det blev bra det med.
Kl 13.00 var det dags för lunch och då var bebis snäll så jag åt jättemycket! Pannacottan var god den här gången och vi åt mycket av den. Fast de hade ingen potatissallad till lunchbuffén och jag som var så sugen på den.. men det andra var också gott! =)

15.30 var vi framme igen och vi fick gå av. Var världens kö och det tog jättelång tid att komma till bussen. Sen åkte vi mitt i rusningstrafiken och det var jättelånga köer på e4an så vi åkte gamla vägen från Märsta. Var lite surt att åka förbi här hemma in till Uppsala för att sedan ta bussen tillbaka. Daniel fick bära väskorna som var fulla med flaskor och godis. Han var så duktig som bar dem, fast det vägde ton!

Sen kom vi äntligen hem! Var så skönt. Resan var jättelyckad och jag fick bara med min älskling i över ett helt dygn! Så otroligt mysigt =D


- * ' * -  * ' * - * ' * - * ' * - * ' * - * ' * -  * ' * -

Idag var vi till barnmorskan på rutinkontroll och allt såg bra ut. Vår BM var sjuk så vi hade en vikarie. Fick höra det lilla hjärtat som pickade =) Så mysigt när man hör bebis. När hon satte micken mot magen så sparkade bebis på den. Eller slog, vet inte riktigt hur h*n ligger. BM sa att nästa gång skulle man börja känna efter hur h*n ligger. Ska bli spännande att få veta det =)

Fullgångna veckor: 9 - 25 - 28 (X = ingen uppgift togs)
Sf-mått: X - 24 - 28
Hb: 124 - 121 - X
B-glukos: 6,8 - 4,7 - X
Blodtryck: 136/73 - 134/80 - 131/79
Fosterläge: X - X - X
Fosterljud: X - 146 - 156

82

Idag kom vi hem från våran kryssning och det är så skönt att komma hem! Visst, det är jätteskönt att åka bort också och äta god mat, men inget går upp mot att vara hemma. Borta bra, men hemma bäst som man brukar säga..
Är trött och hungrig just nu och lite smått irriterad så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag skriver mer imorgon..


84 och v28+0

Denna uträkning utgår från dagens datum: Tis 19 aug 2008
Du har gått 196 fulla dagar av 280 (70%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar(v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 nov 2008
Du har 84 dagar kvar till förlossning.


85

Sådär, nu har man fått en god natts sömn! =)


Fredag 080815
Var ju som sagt nere i Skåne över helgen för att gå på min kusins bröllop. Det hele började i fredags morse då väckarklockan ringde kl 03.00 och jag hade väl sovit max 2 timmar. Var skapligt trött, men jag fick i mig frukost och kände mig rätt pigg när jag satte mig i bilen för att köra ut till Järlåsa. Började sakna Daniel redan i rondellen vid Ica Sävja. 
Jag var framme i Järlåsa strax efter fem för det var då vi skulle åka. Jag var sen och tänkte att nu står de säkert och väntar på mig! Men så  var det ju inte. Småglinen låg ju fortfarande i sängen och sov!! Så jag fick hoppa lite på dem så de vaknade :P
Till slut så hade alla kommit upp och var redo för den ca 70 mils långa färden och kl var 06.05 när vi rullade ut från gården. Det var jag, mamma, Adde, Angelica, Evelina och Sabina.

Vi satt länge i bilen och bara åkte och åkte och åkte. Vi gjorde såklart en hel del kisstopp, någon hade ju hittat på min blåsa och hade fullt upp med att ligga och sparka på den så jag var ju tvungen att kissa nästan en gång i timmen. Men det var fler än jag som behövde kissa som tur var, tror att vi stannade nog bara en gång för att jag verkligen behövde.
Vi hade en matpaus på Herrbeta rastplats där vi skulle äta mackor som mamma hade gjort och vi hittade ett fint bord där vi tänkte ha vår lilla picknick. Klockan var väl runt 9 då. Alla utom mamma gick på toa och det var getingar ÖVERALLT!! När vi kom tillbaka till bilen så var den flyttad, det hade varit så mycket getingar där så mamma hade varit tvungen att flytta på den. Sen visade det sig att det spelade ingen roll vart vi stod, de där jäklans getingarna var ju där iaf. Det slutade med att vi hade picknicken i bilen. Mamma och Adde stod utanför, mamma för att hon skulle röka och Adde för att han skulle vara matcho ;)

Efter många mil till blev vi hungriga igen och den här gånge var det dax för lunch! Klockan hade blivit nästan 12 när vi rullade in utanför Max i Värnamo. Det var lite lustigt för på samma plats hade det Max, McDonalds, Burger King och något värdshus plus en Shellmack (tror det var Shell). Massa mat på samma ställe, vi valde dock Max. Så då blev det en timmes matpaus och än en gång blev vi påminda av dessa jäkla getingar! De var verkligen överallt där också, både inne i restaurangen och utanför. Angelica blev stucken av en, dumma geting!
Men vi fick mat så vi var mätta och belåtna när vi åter igen sätter oss i bilen för att åka vidare. Vi hade ju nästan kommit halvvägs nu! =)

Vi fortsatte vidare och passerade gubben Vist i Jönköping och flygplanen i Linköping. När klockan hade passerat 16.00 så var vi ÄNTLIGEN framme i Trelleborg, målet för resan! Vi hittade campingen där vi skulle bo och kl 16.20 ringde jag Daniel för att säga att vi var framme efter lite drygt 10 timmars resa. Kan ju säga att baken kändes då.. och ryggen och mina revben som var världigt populära att sparka på.

Vi fick en stuga som var grön (väldigt fin färg =) ) och den hade nr 1. Redan när vi åkte förbi alla stugor så fick jag onda aningar, de såg ganska skabbiga ut. Vi öppnade och tittade in och den såg ganska sliten ut. Den bestod av två våningssängar, ett bord med fyra stolar, en liten kokvrå och en liten toalett. När vi tittade närmare så upptäckte vi till vår fasa att alla ytor var täckta av hundhår! Det var fullt av dem i sängarna, golvet var täckt av ett lager, det var fullt inne på toaletten och i toaletten. Det var tom hundhår i kylskåpet!! Så det var ju bara att städa av allt innan vi kunde packa in oss.. men de kunde ju glömma att vi skulle städa noga när vi åkte, tydligen inte så hög standard på det där stället. Det blev iaf rätt mysigt när vi var klara och det var ju skönt. Fast då var vi rätt hungriga så vi bestämde oss för att beställa kinamat =D
Vi var rätt många som skulle ha, mormor och Håkan, familjen Åkerman och vi då så det blev lite kaos när maten kom. Vi åt hos familjen Åkerman i deras förtällt, de hade husvagnen med sig ner. Gott med mat och man blev mycket mätt. Och mormor bjöd på hela kalaset =) Det blev tom över så det skulle vi ta till lunch dagen efter.

Nu började vi bli trötta så det var dags att gå tillbaka till stugan. Gissa vad som väntade oss där!? En riktig mardröm!! Hela stugan var full av äckliga spinglar! Och STORA sådanna! Överallt, det var hemskt! Så mamma försökte få ut alla med hjälp av en sopskyffel och det gick väl sådär. Adde fick hjälpa till han med, han är ju inte rädd för spindlar. Jag och Angelica höll oss långt borta. Till slut var de synliga spindlarna borta och jag var helt slut och gick och la mig för att sova. Lite svårt eftersom att man tänkte ju bara på de där äckliga spindlarna. Kan ju säga att vi lämnade aldrig stugan med släckta lampor efter det där =)

Lördag 080816
Den stora dagen! Vi hade ställt klockan på 09.00 för att vi hade tänkt hinna ner och titta på vattnet innan melodikrysset, men vi var lite sega så vi hann bara äta frukost. Jag sov lite till medan mamma löste melodikrysset. Sedan packade vi våra saker och gick iväg för att duscha. Vi tog vägen förbi stranden för att känna lite på vattnet och plocka lite västkuststenar. Och ta lite kort förstås =) Vattnet var lite kallt, men rätt skönt ändå när det var så varmt. Doppade iof bara fötterna, men det kändes bra =)
Vi kom upp till de andra i husvagnarna och åt lunch, resterna från kinamaten. Det var gott! Vi började bli lite sena så vi fick skynda iväg till duscharna. Jag hade lite problem med att raka benen, det är ju inte lika bra duschar på campingar som hemma, men det gick rätt bra ändå. Var skönt att få duscha av sig allt svett från resan och natten, man kände sig mycket fräsch! =) Sen var det bara att skynda hem till stugan för att sminka sig snabbt och byta om. Jag hade tydligen växt ganka mycket på de få dagarna sen jag provade klänningen för den hade blivit väldigt tajt! Fick ta med mig ett ombyte ifall den skulle spricka eller om jag skulle tycka att det blev för tajt.

Vi var jättesena nu och tänkte att nu står de nog och väntar på oss utanför! Skulle åka efter Kent som hittade till kyrkan. Så i skyndade ut i bilen och gjorde oss redo, klockan var lite över 14. Men ingen Kent syndes till. Vi väntade och väntade. Till slut ringde Agneta och sa att de var lite sena, men att de var på väg. Kl 14.45 kom de och hämtade upp oss! Och brölloppet skulle börja kl 15.00. PANIK! Men de väntade ju såklart på oss eftersom att Kent är brudens far =)

Det var ett fint bröllop och bruden såg ut som en prinsessa! Allt gick jättebra. De sa rätt namn också :P ingen Ross där inte... Efter kyrkarn åkte brudparet och deras dotter runt i en häftig bil. Vi andra skulle till stället maten och festen skulle vara på. Mamma och jag tog bilen för att jag skulle slippa gå, de andra fick gå.
Väl framme bjöds det på välkomstdrink. Jordgubbschampange! Vi som inte fick dricka fick nöja oss med antingen päronsoda eller sockerdricka. Jag tog päronsoda. Det såg ju ut som champange iaf!
Sen var det dags för mat! Äntligen, jag var så hungrig! Alla fick leta på sin plats och sen var det bara att hämta mat. Det var rostbiff, skinka och lax med sås. Potatissallade, grekiskt sallad och hembakat bröd. Väldigt gott! Efter maten så ändrades borden om och det blev tårta. Det var fyra lila tårtor med rosor och den ena hade såklart ett brudpar på sig. Det var en jordgubbs och rabarbertårta och det var något av det godaste jag har ätit! Det serverades även frukt till och så fick man väja på Baileys eller Wiskey till. Jag tog en baileys som jag gav till mormor. Jag ville egentligen också ha, men är man gravid så är man.

Sedan börjar festen. Det var dans och så fanns det en bar. Folk hade kul och en del blev askalas! Vi drog oss hem till spindelstugan vid 00.00 och då hade jag ont i ryggen och var astrött. Men jag hade otroligt kul den kvällen =)

Söndag 080817
Klockan ringer 06.00 och vi går upp för att äta lite frukost. Alla går upp utom småglinen och Adde. Riktiga slöhögar! :P Vårat mål var att komma iväg klockan åtta, men jag visste ju att vi troligtvis skulle bli sena. Sabina var svårast att få upp, hon var så grinig! Och hon retade oss alla till vansinne. Alla var arga på henne och alla var på dåligt humör. Utom mamma då. Vi tog en sväng förbi stranden för att Sabina skulle plocka några stenar. Sen skulle vi till de andra och säga hej då innan vi åkte. När klockan var 09.27 åkte vi äntligen från campingen.

Jag var rätt trött och sov lite den första biten. Hade en kudde bakom ryggen på hemvägen så jag fick inte lika ont i ryggen då. Vi stannade några gånger och hade lite kisspauser. Vi bestämde oss för att äta lunch på samma ställe som på hemvägen och klockan halv ett så rullade vi in på Max i Värnamo igen. Vi hade ungefär en timmes matrast då och alla ville vi bara komma hem. Det började regna i Jönöping och sen regnade de hela vägen hem. Det var säkert spindlarna som hämnades för att vi vandaliserade deras hem i stugan.. men det var rätt skönt att det inte var sol och varm.

På vägen hem hörde vi en rolig grej på radion. Det var ett trafikmeddelande om att det var svår framkomlighet på en avfart för någon hade tappat en fotölj där. Haha, en fotölj!! Och då var de tvunga att varna om det på radion, ingen kunde tydligen flytta på den :P Vi fick oss alla ett gott skratt.

Resten av resan gick bra förutom att vi åkte lite vilse i Strägnäs pga dålig skyllting, men vi hittade till slut. När klockan var 19.36 var vi äntligen framme i Järlåsa, bilresan var äntligen slut. Jag hade ringt Daniel i Enköping så han var på väg för att hämta upp mig. Jag hade svårt att sitta still, så mycket längtade jag efter honom! Och när han äntligen kom sprang jag ut för att få krama om honom och pussa lite på honom. Gissa om jag var glad att se honom! Kändes så otroligt skönt att vara hemma igen. Vi köpte hem mat från pizzerian i Järlåsa, jag och Daniel åt tampico. Daniel hade lite svårt för den för han är lite svag när det gäller stark mat. :P Jag fick äta upp det som blev över på hans tallrik, jag är ju så stor i maten nu för tiden.. Men det var riktigt, riktigt gott!

Var hemma i Sävja igen ungefär halv elva och då var jag trött efter en mycket händelserik helg.
Det har varit jättekul, men ingenting går upp emot att äntligen få vara hemma med min älskade  Daniel igen!

86

Nu är jag hemma från Skåne och det är så skönt att vara hemma! Har saknat Daniel som en tok! Och det ska bli skönt att få sova i sin egna säng igen... orkar inte skriva mer nu, är jättetrött. Skriver mer imorgon för nu ska jag mysa med min älskling!

89

Idag var det visning på lägenheten och det gick väl bra. Fast jag trodde att det skulle komma någon nisse från UppsalaHem och hålla i den, det lät så på dem, men tji fick jag. Det kom sammanlagt 3 spekulanter och tittade varav en hade hört av sig innan och "bokat om" sin visning.. vi som stressade och donade och så kom det typ ingen.. men men, det var ju något som måste göras så. Skönt att ha det avklarat.

Så nu mår kroppen därefter, har ont i ryggen och magen känns tung.. har ju stressat som en tok! Och imorgon ska jag upp tiiiiidigt för att bege mig ner till Skåne på bröllop. En jäkla massa timmar i bil. Kommer bli asjobbigt! Och vi blir väl antagligen tvungna att stanna varje halvtimme för att jag måste kissa.. bara för att bebis har hittat blåsan. Men det ska nog gå bra.

Nej, nu ska jag fortsätta fixa det sista inför resan, sen blir det massa mys med killen. Får ju inte träffas på 3 dagar!! Och inte kan jag skriva här heller så jag får uppdatera när jag kommer hem helt enkelt =)

90

Imorgon är det visning så idag måste vi städa det sista i lägenheten.. blä! Är så omotiverad så det finns inte! Efter att Daniel hade åkt idag så la jag mig ner för att sova middag och jag vaknade inte förrän 5!! Shit tänkte jag, nu ligger jag efter! Blev asstressad så nu har jag ont i magen.. Usch, måste ta det lugnt.

Ikväll ska hundarna få åka hem iaf. Kommer sakna rutinen man har med dem.. fast samtidigt ska det bli skönt att slippa gå ut i ut och skur.

Nej, bara att bita ihop och återgå till det äckligt tråkiga städandet igen då...

91 och v 27+0

Denna uträkning utgår från dagens datum: Tis 12 aug 2008

Du har gått 189 fulla dagar av 280 (68%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar(v27+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 nov 2008
Du har 91 dagar kvar till förlossning.



Bebis väger nu ca 1 kg och är ca 30-35 cm lång... Det enda h*n ska göra nu i stort sätt är att lägga på dig vikt och växa till sig lite så h*n klarar sig utan för min mage =) Magen börjar kännas tung nu och jag blir trött av att gå långa streckor.
Visst har jag fått en liten rand under naveln, eller innbillar jag mig fortfarande?
Längtar efter min älskling!
Längtar såklart efter min andra älskling också, han är och fixar det sista på exjobbet. Har de tur så blir det klara idag =D

På torsdag är det visning på lägenheten.. Måste städa innan, blä! Så tråkigt!!

92

Jag är så trött!! Har sovit så dåligt hela natten. Bebis trycker hur jag än ligger så jag mår bara illa hela tiden =( Hoppas h*n har ändrat position så jag får sova i natt iaf. Tror jag ska sova en liten stund innan Daniel kommer hem så jag orkar städa sen.

Var hos frisören idag så nu har jag en jättefin frisyr =D Luggen blev kanske lite väl tjock och kanske lite väl kort på vissa ställen, men den växer ju så himla snabbt så det går nog fort tills den blir helt perfekt. Så skönt att slippa allt hår, jag blev ju så svettig hela tiden. Kan knappt vänta tills jag får tvätta håret nästa gång och sedan få borsta det! Så skönt att tvätta ett nyklippt hår! Nu låter jag ju helknäpp :P

Nej, nu måste jag verkligen lägga mig ner ett tag..


93

Söndag idag, den började som igår med otroligt fint väder! Sedan helt plötsligt så täcktes hela himlen av moln! Har dock inte regnat något än. Det är asvarmt inne och jag tror inte att det bara är jag som är gravid utan det är verkigen varmt, Daniel tyckte det också.

Vi köpte en massa gott pålägg igår så idag njöt jag av en riktigt god frukost! =) Sen åt vi vattenmelonen och den var mums! Till lunch blev det det sista av köttfärsåsen och till middag blir det tonfiskfilé med potatiskroketter och bearnaissås och det ska bli så gott! Sen hundarna kom hit så har min dagsrutin blivit otroligt mycket bättre vad gäller både mat och motion. Jag äter mer regelbundet och jag kommer ut tre gånger om dagen =) Känns jättebra! Måste komma ihåg alla övningar för höften också, de har jag varit lite sämre med. Fy på mig!

Nej, jag funderar på att plocka ner badrummet (det som går än så länge) i en flyttlåda nu.. får se om jag orkar ;)

94

Det är riktigt ruskväder ute nu... i morse var det ju jättefint väder, vad hände!? Det var ju varmt och skönt, men nu regnar det ju bara.. =( Jag och Daniel var iväg till babyland och kollade lite på barnstolar =) hittade en som vi tyckte om och antagligen kommer att köpa. Sen var vi förbi Barnens Hus och Daniel blev helt besatt av leksaksbilarna ;)
Efter det blev det ÖB där det blev lite smågrejer och sedan Willys där vi handlade vattenmelon. *mums* Jag fick även godis!! =D Sen åkte vi hem och lagade mat, jag var jättehungrig!! Man blir det av att bära en stor mage hela tiden! Den väger väl en 1,5 kg minst vid det här lagret om inte mer.. Och om tre månader så är bebis för hoppningsvis ute. Jag själv har ju bestämt att den kommer ut några dagar innan BF så bebis får snällt acceptera det tycker jag :P

Nu är Daniel i Flogsta och pluggar.. jag vill att han ska komma hem igen! Fast jag ska nog sova lite så då går någ tiden snabbare tills han kommer =)

95

Var hos sjukgymnasten idag för min onda höft. Hon sa att det är ett klassiskt gravidbesvär och det enda jag kan göra är att hitta ett sätt som gör det möjligt att uthärda smärtan den tid som är kvar. På ett sätt känns det ju tryggt att veta att det inte är något fel på mig utan allt är helt normalt, men samtidigt så är det lite jobbigt att veta att man inte kan göra något åt det.. Tycker ju inte om att ha ont direkt. Sen sa hon ocksa att jag absolut inte fick storstäda och så, så det betyder ju att jag slipper flyttstäda!! =D Hehe.. Bara att delegera ut jobbet på andra ;)

Babyboom funkar inte =( jag som såg fram emot att läsa en massa spännande inlägg.. men det går inte att skriva några inlägg och har inte gjort det sen igår kväll.. iaf så kan inte jag se dem =( Vad ska jag nu göra för att fördriva tiden!?

96

Dagens planer var att träffa Tessan, men det blev inställt så istället ska jag hänga antingen här framför datorn eller i sängen med en bok.. blir nog lite både och. Sen måste jag också ringa ett äckligt samtal till ams =( såå tråkigt! Men det är bara att se till att få det gjort så är det ur världen sen. Och så måste ju hundarna ut sen på dagen.. tycker inte om att gå ut med dem när det är så dåligt väder. Blir så jobbigt när man ska torka tassarna på dem, har ju en mage ivägen...

Jag sover inte alls så bra på nätterna, drömmer skumma drömmar som gör att jag ligger och spänner mig så magen är helt slut på morgonen. Får typ träningsvärk. Inte konstigt att man har så mycket sammandragningar när man vaknar när magen har haft ett hårt träningspass! Och inte får man ligga på sida heller, då blir det ett himla liv där inne. Och nu börjar det kännas rätt hårt också, bebis börjar få muskler! ;)


97

Ännu en dag går.. har bestämt mig för att skriva något varje dag fram till förlossningen. På så vis så märker jag ju att dagen närmar sig =D
Jag har blivit så trött på sista tiden.. sover jämt känns det som. Måste nästa sova middag två gånger om dagen för att orka med. Hoppas det blir bättre snart. Brösten värker och gör jätteont, beror väl på all mjölk som finns där i. De läcker inte lika mycket nu så det kanske är därför det gör mer ont, det blir ju liksom sprickfärdigt.
Sen är jag konstant hungrig, måste nästan äta varannan timme för att magen inte ska kurra ihjäl sig! Jag kommer ju bli jättetjock!! Eller så blir bebis jättetjock.. hm.. föredrar nog att jag blir tjock då.
Nej, nu är det dags för något att äta! =)

98 och v26+0

Denna uträkning utgår från dagens datum: Tis 5 aug 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 5 aug 2008.
Din graviditet startade Tis 5 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 19 feb 2008 (ägglossningen).
Du har gått 182 fulla dagar av 280 (65%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar(v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 nov 2008
Du har 98 dagar kvar till förlossning.



Nästa helg (den 16e) ska jag på bröllop och jag hoppas verkligen jag kan ha klänningen som jag planderade att ha.. lite jobbigt om jag måste köpa en ny..
Får se om jag kommer i den eller om magen helt enkelt har blivit alldeles för stooooor! Har iaf ett par mammabyxor att ha nu =) De är så otroligt sexiga med den där tygbiten som går över magen ;P Men jag kan säga att den tygbiten är jäkligt skön för den stödjer magen liksom. Jag känner mig inte så mycket större egentligen, tycker jag är rätt lika som innan jag blev gravid. Lite större tuttar och rumpa bara.. men antagligen så är det lite mer än lite för jag måste ha mycket större byxor nu än innan :S eller så har storlekarna bara blivit mindre! Den teorin gillar jag mycket bättre ;)

99

Denna uträkning utgår från dagens datum: Mån 4 aug 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 4 aug 2008.
Din graviditet startade Tis 5 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 19 feb 2008 (ägglossningen).
Du har gått 181 fulla dagar av 280 (65%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 6 fulla dagar(v25+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 nov 2008
Du har 99 dagar kvar till förlossning.


Tvåsiffrigt =) Är ju hur lite tid kvar som helst! Och så mycket som måsta göras! Fast vi ska nog hinna med allt. Igår köpte vi bebis första nappar! Hur söta som helst! Längtar som tusan efter lill*n!



Var hos BM på kontroll i torsdags. Då fick vi höra bebis hjärta för första gången, sååå mysigt! Daniel och jag bara log mot varandra. Det kändes så bra att höra den lill* för då vet man att h*n lever. Allt så bra ut och bebis mår bra fint så det kändes bara jättebra alltsammans =)

Fullgångna veckor: 9 - 25 (X = ingen uppgift togs)
Sf-mått: X - 24
Hb: 124 - 121
B-glukos: 6,8 - 4,7
Blodtryck: 136/73 - 134/80
Fosterläge: X - X
Fosterljud: X - 146


Har familjens hundar här nu, ska vara hundvakt tills nästa torsdag. Så nu kommer man ut tre gånger om dagen och får röra på sig! Känns jättebra! Behöver nog det nu, blir så stel annars. Gick upp tidigt i morse för vi skulle ner på stan så nu är jag jättetrött.. ska sova lite middag. Och klämma och känna lite på magen =)

RSS 2.0