Rättelse

Ja, jag har varit lite klantig och tittat fel i kalendern! Pappa fyller inte alls på onsdag, utan på torsdag! Klantiga jag! Men nu har jag rättat till det med att skriva rätt dag här, pappa fyller alltså 50 år på torsdag den 29 juli =)

Satt och läste på msn, har den som startsida, och där stod det om olyckan som inträffade mellan Piteå och Luleå. Där ett föräldrapar och en 5 åring hade omkomit efter en frontalkrock med en buss. En 10 åring vårdades med livshotande skador och en 1 åring med lindriga (tror det var så). Jag får en klump i magen av att tänka på att dessa syskon kommer att växa upp utan sina föräldrar. Kanske att 10 åringen inte överlever och då kommer 1 åringen vara utan familj, helt ensam =( Det finns säkert andra släktingar, men det är inte samma sak som sin familj. Sen tänker jag på föräldrarna som missar sina barns uppväxt. Om jag skulle dö i morgon så skulle jag ju missa alllt med Amelia. Eller om hon skulle dö, då skulle jag missa allt också.
Kanske är det för att man själv har barn som man blir så påverkad, tänk om min lilla flicka skulle förlora oss? Eller tänk om vi skulle förlora henne? Vart får man kraft ifrån för att klara något sådant?

Usch, nu blev det för deppigt här! Ingen ska dö, bäst så =)


Fredag!

Nu är det fredag!! Igen =) Jag ska bara sitta hemma och ta det lugnt, äta en räk- och äggmacka och choklad. Spela lite tv-spel och bara njuta av livet =) Daniel jobbar och Amelia ska snart lägga sig och efter det så blir det massa Johanna-tid! =D Gillas starkt!

I morgon blir det Järlåsa och fira pappa. Han fyller ju 50 år på onsdag, men ska fira det i morgon eftersom att de är på semester på onsdag. Får se hur Amelia reagerar på alla farbröder som liknar pappa =P Kommer bli kul iaf! =)

Nej, nu ska jag  mysa lite med min älskade lilla flicka här innan hon ska sova! =)


Nu börjar det bli FÖR varmt ;)

Igår var det nog alldeles för varmt ute! Det tyckte iaf min mobil. Den låg på micron i köket och när jag skulle hämta den så fick den nog av all värme. Den tog sats och hoppade ner från micron och gjorde ett jätteplask i vattenkannan som stod nedanför! Jag försökte förjäves att stoppa den, men den ville helt enkelt bada. Jag fiskade upp den så fort som möjligt i hopp om att rädda den. Vid första inspektion så verkade det som att den var helt oskadd, men efter ett tag märker jag att vissa knappar inte funkar. Till slut så inser jag att det är dags att stänga av för det går inte att göra något med den. Väntar ett tag för att försöka få igång den, men den visar inga livstecken. Jag börjar bli mer och mer nedstämd. Hur ska jag överleva utan min mobil!?
Plockar isär den för att den ska torka över natten och letar fram allt hopp som finns. Sov en mycket orolig sömn i natt. Vaknade och somnade, vaknade och somnade. Sen kom morgonen. Sanningens ögonblick! Dags att montera ihop min älskade mobil! Sen var det bara att trycka på knappen. Nu var det avgörande ögonblicket här!
Och den...... STARTADE! Och den verkar fungera precis som den ska! =D

Så det slutade lyckligt =)


Klockrent!


Här kommer klippet jag skrev om. Klockren!! =D


Inte lika varmt idag

Skönt att det är lite svalare idag. Det skulle verkligen behövas lite regn nu! Men inte i helgen för då ska jag bada! Ska ut till Järlåsa imorgon och bada med Karin för det har hon sagt! =) Adde kommer nog också att bada med oss, kanske Lina och Sabina med. Mamma får vara barnvakt under tiden =)

Igår tog vi en familjeutflykt till Fjällnora. De hade tydligen infört parkeringsavgift, kostade 20 kr att stå där. Vi hade med oss vattenmelon och lite mackor och kex. Och självklart en massa vatten! Amelia fick gräva i sanden med sin spade och plaska lite i vattnet, men plaskandet var inte så uppskattat. Sen blev hon så trött så vi åkte hem så hon kunde sova lite. Jag passade också på att sova =) så skönt att sova middag!

Nu sitter vi och väntar på att Daniel ska komma hem från jobbet, men han kommer inte hem än på en timme. Ska äta lite pannkakor snart.
Just ja! Såg ett sjukt bra klipp förut idag! Ska länka till de sen, orkar inte nu =P


Massa svammel från oss

Jag hade tänkt skriva i fredags, men orkade inte! Sen skulle jag skriva i lördags, men orkade inte då heller. Skulle ha skrivit igår, men orkade inte! Måste vara värmen! ;)

I torsdags var det säsongavslutning på Ghost Whisperer och det var sådär. Lite mesigt liksom. Trodde det skulle bli värsta uppgörelsen eftersom att det var sista avsnittet någonsin, men där blev jag besviken! Hade hoppats lite på att få en glimt av framtiden, men inte det heller. Så det var inte det bästa slutet tycker jag.

I fredags fick vi paket! =D Hade beställt grejer från cdon i början av veckan och de behagade att dyka upp på fredagen. Tycker cdon blivit väldigt dåliga på sista tiden. Bara förseningar och trassel! Men har man inte bråttom med grejerna så spelar det inte så stor roll. Kanske ska testa någon annan sida nästa gång. Hade iaf beställt lite filmer och ett tv-spel. Törs inte berätta vilket, vill inte avslöja hur stor nörd jag egentligen är ;)

I lördags hade vi lite 3 årsfirande här. Jag åkte ut med Amelia till mamma och pappa och badade i poolen. Tror att solen är emot mig för varje gång jag åker dit för att bada så blir det molnigt! När jag är hemma och bara längtar till poolen så är det klarblå himmel. Badade lite där och sen var det dags att åka hem. Pussade och kramade på Amelia extra mycket, måste alltid göra det när hon sover borta. Är en stor mes då ;) 
Åkte hem för att göra mig vacker. Med vacker menar jag ta en dusch, klä sig i något finare kläder och på med lite mascara typ =P Det är så varmt ute nu att om man har på en massa smink så smälter det och rinner bort. Nästan så =P
Sen åkte vi iväg till JAVA för att äta mat. Ett säkert kort tänkte vi, men lite besvikna blev vi. Kocken som stekte maten blandade ihop allt så man fick en massa saker som man inte tagit eller så saknades det saker. Och sushin var varm! Inte så gott. Sen tog vi vattenmelon som sakade enbart vatten. Ingen smak där inte.. äkta vattenmelon! ;) 
Efter maten åkte vi hem och tittade på film och delade på en flaska vin. Riktigt mysigt!

Söndag, tog bussen ut till Järlåsa och hämtade min älskade skrutt! Passade på att bada lite i poolen igen. Amelia badade med oss i stora poolen. Hon måste ha tyckt att det var kallt för hon skakade tänder, men vägrade att gå upp! Min lilla toka! =)
Mamma skjutsade oss hem och sen var det bara att gå och lägga sig. Amelia somna direkt! Jobbigt att bada!

Så idag då =) Idag har det varit ganska slappt. Ibland behöver man sånna dagar också. Tog en promenad till Gränby och åt glass. Handlade lite på Kvantum också. Massa frukt! Mums! =) Resten av kvällen blir slapp den också. Amelia ska snart sova och då får jag massa egentid! Daniel började jobba idag efter 5 veckors semester. Han hade nog lite ångest över det... eller mycket ångest! Han var rädd att han hade glömt hur man körde buss, men jag pratade med honom nyss och han sa att det gick bra. Visste jag väl att det skulle göra! =)
Nu ska jag ägna min underbara lilla skrutt lite tid innan hon ska sova. Hon har lite problem med dockvagnen, är ju lite svårt att köra över möblerna =P


Gårdagens utflykt

Igår gick vi i säng tidigt eftersom att vi var så trötta. Vi tänkte att vi skulle vara pigga och utvilade idag, men icke! Jag är tröttare än tröttast! känner hur ögonen bara hänger! känner mig rätt pigg i kroppen och knoppen annars, bara dessa tunga ögonlock som säger åt mig att sova! Så egentligen kanske jag inte är så trött?

Igår var jag och Amelia med Pernilla, Vincent och Loke i stadsparken på barnens parksommar. Det var jättemycket folk och tokvarmt! Fick en droppe vatten på axeln och tänkte att det började regna så jag tittade upp, men det var ju inget moln över oss. Då insåg jag att det var svett som droppat från tinningen! Så varmt var det alltså =P
De hade små tält där de stod och gjorde reklam. Swedbank och musikbörsen. Sen kunde man göra sin egna knapp och de fanns ett lotteri där man kunde vinna sånna där stora chokladkakor. Hade gärna vunnit en sån, men hur stora är oddsen egentligen? Köpte aldrig någon lott. Sen hade de ponnyridning och jag tänkte att Amelia aldrig skulle våga sitta på en häst. Hon älskar djur, men på avstånd =P Tänkte att vi kunde ju prova iaf och gissa vad!? Hon var inte ett dugg rädd! Hon satt där och gnägga för fullt! Ett tag blev hon så modig att hon släppte handtaget och började peka på saker och klappa hästen. Fast då sa jag att hon kunde klappa den sen och det gjorde hon =)
Min modiga tjej! Blir riktigt stolt över henne! =D
Sen hade de någon sorts konsert där Fantomen sjöng med sitt djungelband. Amelia ledsnade ganska fort och ville hellre leka med stenarna på marken än titta och lyssna på bandet så vi gick till McDonalds och avslutade dagens utflykt med en glass! Mycket gott =)
Amelia sov faktiskt inte middag på hela dagen! Hon höll på att somna när vi gick för att köpa glass, men efter glassen vakande hon till lite. Var iofs ganska grinig och kinkig resten av kvällen, men somnade som en stock när vi nattade henne. 

Vi hade en riktigt trevlig dag! Nästa vecka kommer polisen och visar upp sin bil! =)


Riktigt lyckad middag! =)

Idag hade vi middagsgäster här! Virpi och Rebecka kom och förgyllde våran dag =) Vi serverade halloumi med sallad, tomat och bröd till förrätt, riktigt gott! Ungsstekt fläskfile med ljummen potatissallad till varmrätt, smakade super! Och till dessert bjöd vi på cheescake, mums! Jag fick superfina blommor av Virpi, det var rosor och liljor! Har ju önskat mig liljor i evigheter och nu fick jag det =D Visserligen av Daniel, men det är minst lika trevligt att få blommor av svärmor! =) Rebecka hade med sig bigaråer och jordgubbar och dvärgannans. Mycket gott! Eller annanasen vet jag inte för vi åt inte den, men jag slår vad om att den är god den med =)
Det var mycket trevligt idag iaf och jag är helnöjd med maten.

Känner mig riktigt pigg nu för tiden. Har börjat gå morgonpromenader direkt när jag vaknar med hopp att komma tillbaka till min kropp före graviditeten. Jag inser ju att det är omöjligt att gå tillbaka helt, höfterna har ju blivit bredare och jag kan ju inte trycka tillbaka dem. Fast det är ju helt klart värt det, har ju fått en ljuvlig dotter! Men lite fett ska jag nog kunna bränna bort! Och morgonpromenaderna har ju flera positvia efekter! Jag blir piggare både fysiskt och psykiskt. Man märker skillnad om man missar en morgon. Som i söndags tex. då vi sov till 10 (vädigt ovanligt när man har en liten Amelia som normalt vaknar 7! Vi hade varit borta och inte kommit hem förrän två på natten, var väl därför =P ). Eftersom att kl var så mycket så var det ju bara att äta fukost direkt för att inte hela dagen skulle bli allt förskjuten. Hela den dagen var jag liksom halvt i koma. Dels för att jag var trött av den dåliga sömnen, dels för att jag inte hade tagit promenaden som får mig att vaknat till.
Jag hoppas att detta ska göra lite skillnad på vågen, men det tror jag att det gör. Antingen så inbillar jag mig eller så sitter faktiskt kläderna lite lösare =P
Hur som helst så mår jag bra av att gå ut och gå =)


Torsdag

Idag var vi och hämtade Rebecka och Virpi på arlanda. De hade varit på semester i Kroatien och de var väldigt bruna! Jag erkänner! Jag är lite sotis.. eller MYCKET sotis! =P Önskar att jag också kunde få en fin solbränna, men då måste man vara ute i solen i bikini vilket jag inte är. Men när mamma ooch pappa åker iväg på semester så tänkte jag låna huset. Där törs jag gå runt i bikini utan att skrämma slag på folk ;)
Plus att de har en pool som man kan svalka sig i!

Måste säga att det känns skönt att blogga igen, även om det är om helt meninglösa grejer. Rätt sjukt att jag inte kunde/fick förut. Vem har rätt att hindra mig egentligen!? Har aldrig hängt ut någon eller på något vis varit taskig så varför fick jag inte skriva? Jo, för att folk tar åt sig av saker de inte har att göra med. Hur som helst så skriver jag igen. Feels good! =D

Nu ska jag snart gå till sängs med min kanonbok: En förtjusande man! av Marian Keyes. Älskar hennes böcker! Riktig roliga och ruskigt fängslande!


RSS 2.0