Fredag den 18e äventyr!

Oj oj, nu var det länge sen jag tog mig tid att skriva här!
Men jag har inte haft tid eller lust helt enkelt. Har ju spenderat väldigt mycket tid med D nu när han har komit hem.

Jag lovade ju en berättelse om fallande hjul, en lampa och bilar som inte vill starta så jag får väl skriva den ;)

I fredags (för en vecka sen alltså) så skulle jag vara i stan kl 10 så mamma skulle komma och vara barnvakt åt Amelia. Jag skulle ta bussen 9.30 så mamma skulle vara här till 9 tiden. När kl var 8.50 ringer hon och säger att bilen inte startar så vet inte om hon kan komma! Lite panik blev det ju här då för isf måste jag ju ta Amelia med mig och då måste hon äta och klä på sig. Själv hade jag precis börjat sminka mig så då måste jag ju göra klart annars ser det ju helkonstigt ut. STRESS! Mamma hade pratat med mormor vars bil inte heller hade startat och nu väntade hon på att min moster skulle komma och föröska få igång bilen med startkablar. Hon skulle ringa så fort hon visste hur det skulle bli.
Kl 9.05 ringer hon och säger att bilen är heldöd, men att hon fick låna mosters bil och var nu på väg. Det tar ca 25-30 min att köra från Järlåsa och hit så det skulle ju bli väldigt tight med tid så vi betämde att jag skulle kla på Amelia och möta henne ute vid busshållplatsen.
Så jag stressar mig klar och får i Amelia en macka och klär på henne och bär henne ner till busshållplatsen. Ingen mamma i sikte och där kom bussen! Oj oj! Missar den såklart. Kan ju ta en senare buss, men då blir det tight i stan. Mamma kom några minuter efter att bussen har gått och stannar till precis intill busshållplatsen. Jag säger att bussen har gått så hon kan parkera i lugn och ro. Jag och Amelia förljer efter in på parkeringen när jag ser en till buss komma! Så jag kutar med Amelia i famnen till mamma och säger att det kommer en till buss och lämnar över Amelia och kutar till bussen och hinner precis! Tur för mig =) Antagligen så var den första bussen 9.15 bussen som var sen och det här var den som skulle gå halv =) Ibland måste man ha lite tur! ;)

Sen när jag kom hem igen så betämmde jag mig för att jag och Amelia skulle ta bussen till IKEA för att köpa en ny sänglampa eftersom den gamala hade ett jack i sladden. Och när vi ändå ska dit så kan vi äta lunch där =) Så vi tar bussen till IKEA och när vi kommer fram så är det megaenorm kö till kiosken så vi bestämmer oss för att gå in på IKEA först. Hittar en jättefin lampa som fick följa med hem =)
När vi går där inne och tittar så ramlar helt plötsligt ena däcket av! Lite småchockad sådär så sätter jag tillbaka det, men då ramlar det av på andra sidan ist! Skitvagn tänker jag! Ringer mamma som ringer pappa som säger att han kan komma dit och ta en titt på vagnen, tur att han har ett jobb som gör att han kan göra det =) Vi skyndar oss genom affären med extra mycket koll på däcken och ställer oss i kön för att betala. Då ringer pappa och säger att han är där. Berättar att jag är i kön och ska precis betala, men att jag kommer ner så fort jag är klar. Lägger upp mina saker på bandet och vänder mig om för att titta på Amelia när någon står och lutar sig mot henne! Tänkte snabbt "vem fan är idioten som är så närgången med min dotter" och är beredd att smocka till personen när jag ser att det är ju pappa! Haha, jag trodde ju att han skulle vänta där nere i parkeringshuset =P
Nu fick jag ju lite barnvakt när jag gick och köpte korv och glass och en massa gott =) Lunch och dessert för två som gick på 40 kr! Inte illa! =)
Pappa fixade vagnen medan vi åt och lagom till han hade gått skulle jag vrida lite på vagnen och gissa vad som hände!? Ett annat hjul ramlar av såklart! Var seriöst inställd på att dumpa vagnen på närmsta soptipp då! Fick ringa pappa som fick komma upp igen.
 Vi lyckades iaf komma hem utan att vagnen föll ihop och det var ju huvudsaken =)

Så det var ju en ganska händelserik dag. Sen när vi kom hem kom mamma, pappa, Lina, Sabina, Adde och Karin med sängen till Amelia. Amelia var riktigt glad över den och kunde knappt vänta tills hon skulle få sova i den =P Sabina var nog lite sugen på sägen hon också ;)
Vi åt tacos och hade det mysigt, Amelia somnade på soffan så hon fick tyvärr inte somna i sin nya säng utan jag fick bära in henne och lägga henne där. Sov bra gjorde hon iaf =) kan tyvärr inte säga att jag gjorde det, var lite nervös för lördagen då D skulle komma hem! Larvigt kanske, men det var jag. Städade fram till 1-2 på natten!
Sov lite iaf. Han hade haft det jättebra där borta och det är ju bra. Ätit massa god mat!
Och presenter hade han såklart till oss =D
Fast de kan jag berätta om en annan gång, nu måste jag göra pannkakor till min lilla prinsessa! =)


Lång dag

Det har varit en lååång dag i dag! Har varit borta större delen av den och sen när jag kom hemm så fick jag besök av mamma, pappa, Lina, Sabina, Adde och Karin! De hade med sig sängen som Amelia skulle få =) Nu sover hon så sött i den. Jag själv måste också se till att få lite sömn!

D kommer hem i morgon! =) Planet skulle landa 11.30 ungefär, sen kan det ju bli förseningar.

Har inte tid eller orka att ge en detaljerad berättelse om dagens äventyr så ni får snällt vänta till ett senare tillfälle ;) Men kan säga att det finns med fallande hjul, en fin lampa och bilar som inte vill starta! =P

God natt alla! =)


Jag är duktig!

Nu ska ni få se vad jag har åstakommit idag =) Bara köket, hallen, toan och vardagsrummet kvar! ;) Men de är som tur är inte ens i närheten så stökiga som sovrummet var!


Sovrummet: Klart!

Nu tycker jag att det är färdigstädat i sovrummet. Riktigt skönt känns det =)
Har fortdarande vissa saker som jag inte vet vart jag ska göra av, men de ser okej ut iaf. Förutom i bokhyllan då där det står en massa saker som inte är böcker =P
Men helt klart godkännt! Vet inte om jag orkar städa mer idag. Får bli lite senare isf, nu måste jag vila för jag har fått ont i ryggen och ischias håller på att ta kål på mig! Inte skönt alls.

Tog lite före och efterbilder, men orkar inte fixa det nu. Får bli senare när jag sitter vid "rätt" dator =)


Städning!

Idag kommer dagen gå åt till att städa sovrummet! Det är något som har behövts göras läääänge! Vi har ju enbart sovit i sovrummet, alldrig varit där inne på dagarna, så det dar ju mer eller mindre använts som förråd så det är en hel del grejer som ska städas bort. Amelia ska ju få en vanlig säng ist för spjälsängen så då måste ju sovrummet göras barnsäkert när hon kan gå upp som hon vill.

Har en liten paus nu. Har skurat under spjälsängen så jag väntar på att det ska torka innan jag fortsätter. Kanske inte så supersmart att börja skura innan jag dammsugit över allt, men jag tar en del av rummet i taget tänkte jag =)


Luslarm

Jag hittade just en jättebra sida för föräldrar med barn på skola och/eller förskola och som oroar sig för löss!
Det är en sida där man kan se om det finns luslarm på skolan. Man kan även skriva in sin mailadress och så får man ett mail om någon har rapporterat in att det förekommer löss på skolan. Smart va?
Fast då gäller det ju att föräldrar vet om sidan så de kan rapportera in när de fått löss så då sprider jag det vidare =)

Själv avskyr jag de små rackarna och skulle nästan göra vad som helst för att slippa dem!


Gränby Centrum!

Idag tog vi en promenad till Gränby Centrum och tittade runt lite där. Såg jättefina tröjor till Amelia med små söta djur på! Något att skriva upp på önskelistan kanske? =)
Efter Gränby C så var det Willys som var målet, men vi stannade på Burger King först. Måste ju fira lite att Amelia ÄNTLIGEN är 100% bra! =D Amelia klagade inte ;)

Nu är vi hemma igen och jag sörjer lite att jag glömde kameran på i går kväll så batteriet tog slut =( Men den är på laddning nu så den är snart redo för fotning igen!
Tänkte fixa lite med fotoalbumet, finns ju massor av bilder som ska in där! Ska göra ett till Amelia och ett till mig själv. Amelia ska få sitt när hon blir stor tänkte jag. 18 års present eller som inflyttningspresent när hon flyttar hemmifrån kanske? Vi får se hur det blir =)


Svar på frågan

Svar: Nej, den ska brännas!

Men det lustiga är ju att ingen kan ju veta om man kastar en flagga i soptunnan! Det är ju inte så att soptunnan spottar upp den =P Hade ju varit bättre om man skrivit "bör" ist för "kan"

Frågan hittar ni här.


Hemlig gömma?

Amelia höll ju på att somna förut och när hon väl bestämmer sig för att sova så är det inte mycket man kan göra för att hindra henne så jag tog till det där med mutor igen. Känns som att man kan göra lite undantag från endast-godis-på-lördagar-regeln när lillsnuttan varit magsjuk i en vecka och tappat massor i vikt som ho behöver ta igen ;)

Nu när jag satt i soffan med mitt te och tittade på the mentalist upptäckte jag detta! Hm, gömmer hon detta till senare tro? =P

Har jag en dotter som hamstrar i sin hemliga gömma tro? ;)


Vad ledsen jag blir!

Satt och finjusterade på bloggen och skulle fixa till så headern passade till resten och när jag skulle ändra storleken på en av bilderna så tryckte jag fel och råkade spara över den riktiga filen =(
Jag som tyckte så mycket om den bilden!
Jaja, inte mycket att göra åt nu. Får se till att ta ännu finare bilder som jag kommer att tycka om ännu mer!

Shit, busan håller på att somna i soffan! Dags att aktivera henne lite, det är ju alldeles för sent att sova middag nu!


Några bilder från idag...

Amelia med sin pulka


Mysdag

Blev väckt i morse runt 05.20, inte uppskattat av mig! Amelia ville så gå upp, men då sa jag stopp! Det är ju mitt i natten! Då ville hon byta blöja så okej då, bara att gå upp och byta. Den var ju ganska kissig. Sen gick vi och la oss igen, men då bara måste hon ha välling så det var bara att gå upp igen och fixa det. Då sa jag att hon fick lägga sig och sova närhon ätit upp för jag tänkte minnsan inte gå upp så tidigt =P
Somna gjorde hon kanske inte på direkten, men hon låg still iaf =) somnade om till slut iaf och vaknade vid 9 tiden, mycket bättre! ;)

Nyss låg hon i soffan och jag var helt säker på att hon sov för hon brukar göra ett "snutteljud" då. Hon suger ju på tummen och det låter extra högt när hon sover. Blev lite paff när jag helt plötsligt hör lego som skramlar, vänder mig hastigt om och ser lilla busfröt stå och bygga lego! =P

Vi har varit ute idag och åkt pulka. Inte jag då, men Amelia. Fick muta henne med majskrokar för att få in henne igen! Hade med mig kameran också så jag har fotat för fullt! Det får bli en bildbomb sen när jag har lagt in alla bilder i datorn och laddat upp dem här =)


Dagens mat

Idag blev det pasta med kräftstjärtar till middag och det var smaskens! Amelia delade dock inte min åsikt så hon åt majsbröd med smör ist =P
Orkar inte bråka om maten nu när hon äntligen är frisk igen. Nu ska vi bara se till att hon äter upp sig lite =)
Eftersom att det är alla hjärtans dag så lyxade jag på lite med "finmärke" på sockerärtorna och kräftstjärar är ju inte direkt gratis heller.. men idag får man unna sig lite =)



Till efterrätt blev det ris a'la malta, enkelvarianten. Hade en krov med risgrynsgröt som jag blandade i en apelsin i. Resterna får jag ta till frukost. Amelia var inte så förtjust i denna heller så det var väl tur att hon bara skulle få smaka på den, var ju sängdags för henne =)



Är riktigt nöjd med dagens mat =)


Alla hjärtans dag blommor!

Eftersom att jag får fira alla hjärtans dag utan sambon så köpte jag blommor till mig själv =)



Är det att unna sig eller är det bara patetiskt? ;)


Dagens look =)

När man är ensam på alla hjärtans dag och sambon befinner sig på andra sidan jordklotet så får man sminka sig lite extra!


Ehhh..

Nu på kvällen spelade vi TP och denna dumma fråga kom upp:

"Kan man kasta en trasig svensk flagga i soptunnan?"

Kan ni svaret? =P


Bättre sent än aldrig! ;)

Här kommer bilderna från utgången den 29/1-10! Jag måste verkligen bli bättre på det där med bilder ;)
Bilderna blir större om man klickar på dem =)

En typisk Johanna ;)  Shotspel!  Singstar!
 
Singstar!  Sabina  Singstar
 
Sabina  Annica  Jag och Annica
 
2 fina flickor! =)  3 fina flickor =)

Märks det att jag gillar att fota med sepia? =P


Tacos!

Ikväll blev det tacos till middag! Som jag har längtat! Min absoluta favoriträtt =D
D tycker ju inte om det så det är bäst att passa på när han är bortrest ;)

Det lustiga med mig är att när jag äter tacos så måste jag lägga alla grönsaker efter ett visst mönster. Köttfärsen ska vara i mitten med ost på och grönsakerna ska läggas i högar runt om. Såsen ska utgöra en egen hög. Och det är verkligen jätteviktigt att göra så, annars blir hela måltiden förstörd! Lider nog lite av tvångstankar =P
Sen ska det blandas och när jag har blandat allt tillräckligt mycket så ska det sista tillbehöret läggas på sidan. Ibland har vi guacamole, ibland gräddfil, men dagens tillbehör var cheddar chees dip.
Sen ska detta läggas i ett mjukt tortillabröd. Ibland blandar jag lite av röran med dipen direkt på tallriken, men idag valde jag att lägga på lite av röran och sedan bre på ett litet lager av dipen. Klart att äta och självklart smaskens!

Det finns många sätt att äta tacos på ;)

Mums!


Dagens =)

Såhär mysiga var vi idag! =)

Mor och dotter ♥

♥ Mor och dotter ♥


Håll tummarna!

Det verkar som att Amelia bara var dålig i magen i morse, har inte kommit något mer efter det iaf. Så nu håller vi tummarna för att det inte kommer mer och att vi nästan är friska nu! =)


Oh no!

Nu har sjukdommen flyttat söder på Amelia! Inte alls trevlig. Hoppas det går över snabbt, blöjorna går ju åt som smör i solsken nu =P
Och jag hoppas verkligen att jag slipper den biten =S Fast jag verkar inte ha drabbats lika hårt. Amelia har ju spytt i flera dagar medan jag "bara" höll på i ett dygn ungefär. Hon kanske är känsligare som är liten.

Nu ska vi gå och äta frukost! =)


Vad som helst förutom det här!

Ge mig förkylningar, ge mig feber! Mensvärk går också bra för den vet jag går över ganska snabbt, men låt mig slippa kräk/magsjuka! Finns inget jobbigare än det. Just magen är väldigt jobbigt att ha problem med och jag är ytterst tacksam att det bara kommer upp norr! Det är såklart supertufft ändå, man får ju så ont i magen när man hela tiden spyr och speciellt när man inte har något att spy upp. Känner mig verkligen misshandlad i magen! Fast jag kan ju inte veta helt säkert eftersom jag aldrig har blivit misshandlad i magen.. men ni förstår vad jag menar! ;)
När jag tänker efter så vill jag nog lägga till nästäppa på listan på mest ickeönskade sjukdommar. Det skapar bara en massa katastroffkänslor för mig =S Med nästäppa menar jag då när man är så täppt i näsan att man inte kan andas genom den, alltså båda näsborrarna. Då får jag panik och tänker att om jag blir kidnappad eller nåt (fast vem skulle kidnappa mig liksom!?) och de håller för munnen eller tejpar munnen eller liknande, då dör jag!

Snacka om att ha livlig fantasi va? =P


Matsug

När jag ligger här i sängen och vilar får jag helt plötsligt ett supersug på grytan som mormor bjöd på när hon fyllde år! Den var supergod! Så jag är nog väldigt hungrig egentligen, men jag är faktiskt rädd för att äta. Om det är lika för mig som för Amelia så kommer kräkandet komma igång för fullt i kväll och då gäller det ju att äta det som är minst otrevligt att få upp. Härligt ämne jag skriver om va? =P
Så vad ska jag då äta? Ingen aning...

Och så har jag kommit fram till att jag verkligen avskyr musplattor som finns på bärbara datorer! Helt plötsligt försvinner muspekaren för att man råkat komma åt plattan och så råkar man trycka på något och vips så har hjälp- och supportcenter öppnat sig! Och det är ju otroligt irriterande med tanke på att min dator är segare än segast och mer eller mindre hänger sig när man öppnar ett program. Ogillas!

Märker att jag är ganska lättirriterad när jag är sjuk.. snälla, låt mig bli frisk!


Två sjuklingar!

Ja, nu har även jag åkt på spysjukan! Låg hela natten och kräktes =( I dag känns det som att någon slagit mig i magen, är så öm! Min snälla mamma kom in i går kväll för att hjälpa mig med Amelia. Lite jobbigt att ta hand om henne när man har näsan i en hink ;)
Fick i mig en macka tidigare och den har fått stanna så det ser ju ljust ut. Fast med Amelia var det så att hon var pigg på dagen och började spy på kvällen/natten igen så jag vet vad jag har att vänta mig =S
Tog en dusch så jag känner mig lite mänsklig iaf.
Nu ska jag se till att vila lite och dricka vatten!


Lilla sjuklingen

Min lilla snutt är sjuk! =( I förrgårnatt började hon spy och höll på i flera timmar. Gjorde ont i mammahjärtat att se henne ha det så kämpigt, hon var ju så slut och ville bara sova. Ringde till sjukvårdsupplysningen för att höra om det var något jag kunde göra för att få henne att sluta spy, men det fanns det ju såklart inte. Troligen hade hon fått vinterkräksjukan =( Mitt lilla hjärtegull! Och så lyckades hon spy ner sin älskade Tiger så hon fick vara utan honom i nästan ett helt dygn! När jag sköljde av honom och kramade ur honom så var vattnet brunt som ran ur honom så tvättningen var välbehövlig =P Den där tigern är med ÖVERALLT!

Så D har hållit sig på långt avstånd från oss sen dess för han ville ju såklart inte bli sjuk nu när han ska åka bort. Han åker ju till Iran idag. Antagligen sitter han på flyget nu, är lite svårt att få ut honom information så jag vet faktiskt inte när planet skulle lyfta. Och jag har ingen aning om vilken tid han kommer hem heller, bara datumet.
Hur som helst så är han borta i två veckor nu och jag är ensam hemma med min lilla sjukling.
Som tur är så spyr hon bara, inget kommer den andra vägen än så länge *peppar peppar*. Allt hon äter kommer upp fast hon har fått behålla en halv macka idag och hon spydde bara en gång i natt så det går ju framåt iaf =)

När hon blir frisk så tänkte jag att hon skulle få åka och leka på leklandet =)


29/1 Utgång!

Ja, jag var rätt nervös över min första utgång på 3 år! =) Men det gick ju riktigt bra måste jag säga. Blev upphämtad av Sabina, Annica och Linus och fick lyxigt nog skjuts ut till Storvreta =) Där åt vi pizza och drack en massa vin! Spelade ett shotspel också som jag gjorde allt för att slippa shotta! Vet ju med mig att om jag dricker för mycket snabbt så blir det inget bra, då ligger jag och spyr resten av kvällen och det är ju inget trevligt =P
Sen sjöng vi singstar och jag var bäst ;) Haha, de andra var bra de också. Jag hade ju tränat lite hemma så det var därför det gick så bra för mig. Vi sjöng både Disney och ABBA. Mycket roligt!
Sen bar det av ut på äventyr! Missade första bussen vi skulle ta så vi fick sitta i busskuren i en halvtimme ungefär och väl på bussen så somnade Annica. Märktes att både hon och jag inte brukar gå ut så ofta =P
Vårat mål för kvällen var BJ, men vi stannade lite snabbt på Redroom för D sa att han var där. Vi letade överallt utan att hitta honom så jag ringde för att fråga vart han var och då hade han tydligen gått till Bullit. Rolig snubbe som berättar vart han går när han kräver att jag ska redogöra varje steg jag tar! ;)
Vi tittade in lite snabbt på Bullit och sa hej innan vi gick till BJ och dansade häckarna av oss! Innan vi åkte hem så stannade vi självklart på Max! Fast jag orkade inte äta upp mitt. När vi satt där så fick Sabina en pojkrumpa i maten, det uppsakattade hon inte så det slutade med att en vakt kom och tog bort den.
Efter en rolig kväll trots vissa missöden så måste jag säga att jag var ganska nöjd =)

Bilder kommer senare, sitter vid fel dator nu =)


RSS 2.0