Inte lätt att vara liten..

Lillskruttan har det svårt ibland, speciellt när man ska hålla koll på alla armar och ben och inte är så van med att springa omkring!
Igår kväll hände en sån där klumpig grej. Hon gick omkring i vardagsrummet och snubblar så hon ramlar framlänges och just precis där stod bordet =( Min lilla tjej bet sig i tungan och det var blod överallt! Okej, kanske inte överallt, men det rann ur munnen på henne.. =( Som tur var gick det över ganska fort.
Och självklart räckte det inte med det utan idag på dagen sprang hon runt och bar på en leksak och snubblar (igen!) och ramlar och slår i leksaken så nu har hon en fin blåtira/bula =( Tog bra mycket längre tid att trösta henne den här gången. Det gör så ont i mammahjärtat när ens barn gör sig illa! Kunde jag så skulle jag ta bort allt ont från henne, men det går ju inte. Dessutom måste hon ju lära sig att hantera smärta och onda ting, mamma kan ju inte ge henne en överskyddad sagovärld heller.. men ibland önskar man att man kunde!

Inte lätt att vara liten alltid!


Uppdatering

Det var länge sen jag skrev om Amelia och hur hon har utvecklats, kanske är dags för en ny uppdatering? =)

Hon kan nu:

Äta med skeden (hon hade problem med att få på maten själv, men nu har hon fått till det!)
Klättra på ALLT

Hon kan säga:
Pappa
Mamma
Nej
Vovve
Där,
Där då?
Vad är det?
Ost
Whoppa (från Vänner)


Har säkert missat några ord, hon gör ju inget annat än babblar om dagarna ;)

Hon väger ca 9,5-10 kg och är väl runt 80 lång, nästa koll är 18 månaderskontrollen och det är ju 3 månader dit så jag får vänta tills dess med att få exakta värden.. har försökt mäta henne själv, men hon har så svårt att vara still =P vågen vill hon inte stå still på heller.
Hon äter nästan allt! Ett riktigt litet matvrak ;)
Hon sover oftast bra på nätterna. Hon har sina perioder då hon krånglar, men de går alltid över. Hon har precis haft en period då hon vaknat vid ett och varit vaken till fyra och inget jag har gjort har fått henne att sova. Otroligt jobbigt, men nu har hon sovit bra två nätter i rad så bäst att njuta innan nästa period börjar! ;)

Imorgon tänkte vi göra premiär på öppna förskolan här på Heidenstam. Ska bli kul att se hur Amelia blir med så mycket barn runt sig =)


O'boy

Imorse när jag drack O'boy så började tankarna flyga iväg.. förr i tiden när jag drack O'boy så kunde jag inte ha i så mycket pulver för det blir för starkt. Imorse var jag tvungen att ha i jättemycket för att det över huvud taget skulle smaka något..
Kan det vara så att O'boy tappar smaken när det blir gammalt?? Jag har ingen aning om hur länge burken med O'boy har stått i skåpet (minst nåt år iaf =P ) så det kan ju mycket väl vara så att det gått ut ur datum, men kan pulver verkligen göra det?? Vad händer då? Kanske är det så att pulver som blivit gammalt faktiskt tappar smaken...

Sen hade jag en annan fundering igår kväll när jag skulle sova, men den kommer jag inte på nu..


Somnar nog på fläcken...

Jag är aptrött... varför sitter jag här? På nåt vänster så fastnar jag alltid framför tvn eller datorn när jag egentligen borde gå och sova... låter det bekant??? ;)


Öroninflammation

Först vill jag varna känsliga läsare för att det kan bli liiiite äckelläsning! ;P

Ja, jag har ju under en längre tid haft problem med mitt vänsteröra. Det började med extrem klåda och självklart kunde jag ju inte låta bli att klia. Jag höll på att bli tokig, så mycket kliade det! Blev även öm, kunde inte ens röra örat utan att det gjorde ont. Sen började det täppa igen, vax tänkte jag och försökte rensa utan något bättre resultat. Upptäckte sedan att vaxet var lite väl flytande och genomskinligt och drog slutsatsen att det måsta vara någon form av vätska som kom ut ur örat. Flytningar ur örat, inte många som har upplevt det!!
Vätskan började bli lite tjockare och gulare och då förstod jag att det var var. Mycket äckligt. Det började också komma blod ut med varet. Dags att ta kontakt med en läkare kanske??
Igår så ringde jag doktorn (tog bara sådär en månad innan jag äntligen fick ändan ur vagnen och ringde!) och hon i luren tyckte att det var mycket angeläget att jag fick mitt öra uppkollat. Fick en tid väldigt omgående, kl 11.15 samma dag. Hade då 1,5 timmar på mig att ta mig dit och hon i luren tyckte att jag skulle hinna gott och väl och då kunde jag inte säga emot. Ville ha lite tid att registrera (säger man så?) mig innan jag skulle vara där så jag siktade på att ta bussen som gick 31. 45 min avdrag från 1,5 timme = 45 min. Minus en kvart för att gå till bussen = 30 min. Så 30 min hade jag alltså på mig innan jag måste lämna lägenheten. Så det var bara att klä sig snabbt som sjutton, packa en väska med det nödväniga till Amelia (kan ju säga att kexen blev kvar på bänken hemma, tur att hon inte ville ha några!) och packa in Amelia i overallen. Det var ju tur att vi precis hade ätit för annars hade vi fått åka på tomma magar.
Köra ner vagnen för två trappor och springa till bussen. Man tror att det inte ska ta så lång tid, men på nåt vänster så gör det alltid det. Amelia var ju såklart tvungen att bajsa just då också och det tog ju sin tid.
Missade precis bussen så det var bara att vänta på nästa. Tur att det går så ofta.
Var framme vid receptionen 11.11. Skulle betala med kort, men då funkade inte apparaten så jag ska få en faktura hem ist. Hade ju ingen möjlighet att ta ut pengar då.
Fick sätta mig i väntrummet. Med tanke på att jag stressat som en galning för att hinna i tid så var det lite irriterande att jag inte fick komma in förrän närmare fem i halv..
Amelia var så söt, hon blev rädd när doktorn tittade i mammas öron för hon trodde att doktorn skulle göra illa mamma! Gullungen!
Doktorn behövde inte titta länge förrän hon såg att det var en ordentlig öroninflammation jag hade dragit på mig. Hon skrev ut droppar för örat och bokade in ett återbesök på fredag för hon behövde eventuellt suga ur örat. Allt som allt gick besöket på max 10 min.
Klädde på oss igen och tog bussen hem. Stannade till på apoteket bredvid samköp för att hämta ut dropparna på vägen hem. Tog kölapp och när jag kommer fram och ska hämta ut dropparna sa hon i disken "Ja, du skulle ha salva". Nej, tänkte jag, jag ska ha droppar. Sen läste hon vidare och sa att det var konstigt, det står salva men hon har skrivit i instuktionen att jag skulle ta 4-6 droppar.. så hon var tvungen att ringa läkaren för att få bekräftat att det var droppar innan hon kunde ge mig dem.. till slut fick jag iaf mina droppar och kunde gå hem och ta det lugnt.

Så det blev mycket trassel för en öroninflammation!
Kan tillägga att det är inte så mysigt att ta de där dropparna, har riktigt ordentligt nedsatt hörsel när jag hade allt det där gegget i örat! Som tur är så går det över! =)


24 fyllda år...

Ja, så då fyllde man alltså 24 igår då.. börjar bli gammal ju! ;)
Blev väl inte direkt något firande igår, Daniel sa inte ens grattis =(
Men det var ju storkalas i söndags då hela min släkt var här och firade både mig och Daniel =) 18 st var vi i vår lilla två!! Men det gick jättebra och jag är helnöjd med wii-spelet vi fick! Daniel har inte testat det än, men jag tänkte se till att han gör det ikväll. Och jag kan ju säga att man får grym träningsvärk av att spela det!

Det är ju så satans kallt ute! - 18 var det imorse och inte har det blivt så mycket varmare nu heller. Amelia frös nog om näsan när vi var till Willys och handlade förut. Nu sover hon och när hon vaknar så ska vi till ICA för att köpa köttfärs. Den är mycket bättre där än på Willys. Får se om hon blir lika less på att vara ute i kylan då som när vi gick till Willys :P


Kalas

Idag har det varit födelsedagskalas här =) Vi firade både mig och Daniel och gissa vad vi fick? Jo, ett WII =D Fick WIIsport till och det var riktigt kul! Och lite svårt... :P

Sen måste jag passa på att berätta att igår åkte jag och Amelia buss och föraren var så sjukt snygg!!! ;) Gissa vem han var? Daniel såklart!! =D


RSS 2.0