ESC 2010

Ja, men det gick ju som väntat! Anna Bergendahl gick inte ens vidare till finalen! Pinsamt säger jag bara.. om någon frågar så är jag norsk!! ;)


Jag är helt enkelt bäst!

Jag fick tid till sjukgymnasten den 7e juni tror jag det var.. vilken koll man har! =P Vet att det var långt fram iaf. Jag har inte heller behövt ta smärtstillande de senaste 24 timmarna! Wiiii!!
Och jag tycker att sommaren är här nu, känns iaf som de här hemma. Tempen visar16,7 ute och inne är det hela 27,1!! Rena bastun! Som tur är så är det ganska svalt i sovrummet. Jag tror att hyresvärden har skyldighet att se till att det är mellan 20 och 24 grader innomhus med undantag när det är extrema förhållanden ute, men jag tror inte att extrema förhållanden innefattar HELA sommaren... måste flytta härifrån snarast möjligt!

Snart ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig och klara en andra natt utan piller! Hejja mig!! =P
Och angående rubriken: Jag hatar att komma på rubriker så jag tog en som var självklar ;)


Helt ointressant inlägg!!

Snart dax för smärtstillande och sedan sova. Har varit i Järlåsa och fixat mig sommarfin i håret. Med hjälp av mamma förstås! =) Amelia sover sött i sin säng och Daniel sover i soffan. Han skulle titta på tv, men det slutade med att han somnade! =P
Min näsa rinner! Dags att fixa pollenmedicin!
Nej, nu blir det till att borsta tänderna!


Hos farbror doktorn

Idag har vi åkt buss =D Tyvärr var det inte Daniel som körde, men det gick bra ändå. Vi var framme kvart i elva så jag kunde i lugn och ro anmäla mig i receptionen. Sedan fick vi sitta i väntrum 2 och vänta. Amelia tyckte att det var jääääättetråkigt! Till slut fick vi komma in till en doktor som hette Jerker.
Han kollade så att jag kunde röra armarna utan problem och kollade handlederna. Amelia blev jätteledsen för hon trodde att han försökte göra illa hennes mamma! Så sött! Jag fick lugna henne med jämna mellanrum.
Han visste inte riktigt vad det kunde vara, men det var inte helt omöjligt att det var en nerv som var i kläm. Han tyckte att jag skulle boka tid hos sjukgymnasten så de också skulle kolla och så skulle jag fortsätta med Ipren. Han skulle också skicka remiss till en arbetsterapeft (tror jag det var) för det kunde vara något syndrom som gjorde att nerverna kom i kläm i handleden om man låg konstigt på natten och då skulle de prova ut en skena som jag skulle ha på natten.

Så är läget nu iaf. Får se vad sjukgymnasten säger sen, ska ringa och boka tid antingen i dag eller i morgon. Hoppas de kan fixa det här för jag pallar inte ha sådär ont igen! Men det ska väl fixa sig =)


Obehaglig natt!

I går kväll började jag domna bort i handen, eller ja, mest tummen och lillfingret. Obehagligt, men det har hänt förr och det går alltid över så jag tänkte inte så mycket på det. Sen känner jag hur domningen sprider sig upp i armen. Då började jag tycka att det faktiskt var lite konstigt.
Vid 22-23 tiden började jag få ont i armen, det liksom strålade och då började jag ana oråd. När vi skulle sova hade jag så ont att jag inte kunde sova. Lyckades somna till och sov någon timme, men sen vaknade jag. Då hade jag så ont i armen att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Det gjorde ondare än värkarna när jag skulle föda Amelia! =( Jag tom grinade av smärtan och ville helst bara spy.
Började bli lite orolig för att det skulle vara något allvarligt. Amelia hade vaknat av att blöjan var överfull av kiss, stackarn var alldels blöt =( Då fick jag gå upp och byta och sen la vi oss i soffan så Daniel skulle få sova i fred.
Tänkte att jag borde nog ringa sjukvårdsupplysningen för att höra så det inte var något livshotande. Det strålade ju ändå ner i vänster arm. Jag hörde knappt hon som var i luren, lät som hon satt på andra sidan rummet om telefonen. Som tur var fick jag lugnande beskedet av att det troligtvis var en nerv som låg i kläm. Jag skulle ta Ipren eller något liknande smärtstillande och blev det inte bättre då så skulle jag återkomma på morgonen så att jag kunde få en tid till närakuten, men om det blev bättre så kunde jag vänta till måndag och boka tid till husläkarmottagningen. Har haft lite lätt värk idag på dagen och jag tar nog någon tablett innan jag ska sova och så ringer jag och bokar tid i morgon. Det ska ju inte vara meningen att man ska ha så ont att man inte kan sova på natten =(

När jag hade tagit tabletten så lyckades jag somna igen och Amelia somnade också. Tyckte att nu hade jag haft nog med hemskheter för natten, men icke då! Vaknade några timmar senare av världens hemskaste och äckligaste dröm! Jag drömde att vi var i ett hus där det fanns en trappa med grind så Amelia inte skulle kunna ramla, men på något sätt hade hon ändå lyckats ta sig upp i trappan och ramlat. När jag kom dit så såg jag att benet såg jättekonstigt ut. Det var liksom böjt under knät. Brutet ben! Inte nog med det, jag såg hur benet stack ut ur huden och det var så äckligt! Och som mamma måste man ju trösta sitt barn så jag fick hålla om henne och ropa på Daniel och mamma (som tydligen också var där) att ringa 112, men de bara stod där och tittade på oss. Jag gick skrika flera gånger att "ring 112!!" Till slut så reagerade det, men vid det här lagret hade jag kommit på att det var en dröm så jag tvingade mig själv att vakna. Var tvungen att gå upp och stoppa om min lilla skatt bara för att se efter så att benen var hela!

Så obehaglig natt det var! Och jag var helt slut när jag vaknade för jag hade ju inte sovit så mycket. Hoppas natten nu blir bättre!


Helgen som varit, fast något sent

Ja, nu sitter jag vid brors dator. Den är lite snällare mot mig =) Datorn hemma är så trög när man skriver, det tar jättelång tid för bokstäverna att komma fram! Är lite ovan vid tangentbordet bara, men man vänjer sig fort =)

Tänkte att jag skulle skriva lite om helgen som varit. Amelia åkte med sin mormor hem i fredags eftersom att vi skulle upp jättetidigt för att åka med bussen på lördagen som skulle ta oss till Kappelskär. Kl 9.00 avgick Rosella. Vi åt både frukost och lunchbuffé och vi såg Mark Levengod (eller hur det stavas)! Eller det kanske bara var någon som var ruskigt lik honom, men vi bestämde oss för att det var han! =P
Maten var god, men jag blev väldigt besviken på den magra taxfreen =( Är ju van med Cinderellas stoooora!!!
Allt som allt så var det en bra dag =) Lite kul att Daniel, fiskaren, är sjösjuk ;)

Sen kom mamma med Amelia när vi kommit hem och så var hon snäll och skjutsade Daniel till pizzerian så vi kunde få pizza. Vi kunde ju inte köra =P

På söndagen var vi iväg på kosläppet. Det var riktigt häftigt! En grej som man måste göra innan man dör typ ;) Det var sjuk med folk! Vi fick köa för att kunna svänga av vägen! Amelia vågade inte gå nära kossorna =P Riktigt mysigt att göra en utflykt med familjen sådär =)
Sen på kvällen så cyklade vi hem till Amelias farmor och fikade. Vi hade köpt en Italaskål som hon fick. Den var grön =)

Så det var det som hände i helgen hos oss =)


Thuns

Igår gjorde vi en liten utflykt till Thuns! Det var jag, Amelia, Adde, Karin, Mamma, Sabina och Evelina. Vi kom iväg vid tre-halv fyra ungefär, men ganska snart var vi tvugna att vända för alla lampor började lysa på instrumentbrädan i mammas bil så vi fick ta våran ist. Så då fick ju jag köra! Hua, det var lite läskigt! Jag är ju fortfarande lite rädd för att köra bil, men det gick ju jättebra. Vi kom ju både dit och hem levande ;)
Jag hittade ett par fina skor och lite annat och Amelia fick några strumpor. De mesta var ju ganska dyrt ändå så det blev inte så mycket.
Amelia blev rätt grinig där inne, hon tröttnade väl rejält på att sitta i en vagn. När vi skulle till bilen så tokkuta hon =)
Sen var det ju bara att äta lite snabbt när vi kom hem och sen väntade sängen! Jag var jättetrött så jag la mig ungefär samtidigt som Amelia =)

Sen hade jag planerat att skriva om dagskryssningen och kosläppet, men datorn är så dum så det får bli en annan gång! =)


18 månaderskoll igår

Det gick jättebra, allt såg fint ut! Hon var 82 cm lång och vägde hela 10,4 kg! Inte undra på att hon känns så tung! =P
Sprutan gick bra den också. Visst blev hon ledsen, men mamma hade ju förberätt med tiger så det gick över ganska fort. Hon var lite extra kramig och gosig efteråt, men det är ju bara ett plus för mig! =D
Fast det tråkiga är att de tydligen hade missat en spruta förut så nu måste vi tillbaka om en månad för att ta en till =( Men det går säkert bra, hon var ju jätteduktig den här gången så hon är nog det då också.
Hon fick ett fint klistermärke för att hon var så duktig, en ko med ögon som rör sig! =)


Haha!

Är det ett garage? Isf, hur fan fick de in den från början!? =P


18 månaderskontroll

Idag ska Amelia på 18 månaders kontrollen. Hon ska få spruta och så ska det kolla att hon utvecklas "rätt".
Ska bli riktigt spännande att se hur mycket hon väger. Det känns som att bära en betongklump ibland ;) Sen märker jag att hon når bra mycket högre än förut, svårt att ställa undan saker för hon når ju nästan överallt!

Sist hon fick spruta så var hon så arg och ledsen på sköterskan att hon kunde inte ens titta på henne ;) får se om det blir lika idag!


Klantåldern?

Ja, jag tror att Amelia har kommit in någon klantålder för hon har blivit så klantig! Hon snubblar och gör illa sig hela tiden! Tror nog att armar och ben har växt en hel del så hon har väl inte vant sig vid att vara så stor =P

För några dagar sen var vi ute och gick och hon ska ju självklart springa så snabbt det bara går och då hinner inte benen alltid med och så ligger hon där. Detta resulterade i ett skrapsår på knät.

Sen ska hon klättra på allt och ha det som sitter längst upp! Som i fredags när hon skulle ha en nalle i Andreas rum och stod i hans säng och sträckte sig och helt plötsligt glider benen undan och hon ramlar och slår i vid ögonbrynet på en kant på byrån. Aj aj aj, det blödde ganska rejält och hon var riktigt ledsen! =( Så under mormors födelsedagskalas bar det plåster med skalman på över ögonbrynet som gällde, riktigt snyggt!

Sen under mormors kalas, när hon redan är omplåstrad så springer hon runt som en galning och snubblar och ramlar på en låda med leksaker och slår upp ett sår i näsan och börjar blöda igen! Den här gången var det inte lika allvarligt för det blödde inte så mycket.

Min lilla älskling, du måste ta det lite lugnt! Men lugn brukar vara något som saknas hos barn för det mesta ;)


RSS 2.0