Bakarvecka

Jag orkade gå till Willys =) Det duggade lite på vägen dit, men sen var det uppehåll. Jätteskönt att få komma ut i friska luften! Det är så härligt när det precis har regnat, luften känns så skön då.. hehe, låter helt sjukt att säga så :P

Igår var min bror här och hälsade på, det var mycket trevligt! =) Det var meningen att vi skulle spela lite tvspel, men det blev inte så.. vi sa att vi skulle ta det någon dag nästa vecka =) Det ser jag fram emot! <3<3

Har bakat för fullt nu de senaste dagarna.. eller ja, så mycket jag hinner rättare sagt. Inte alltid man får så pass mycket tid för att baka med en liten dam i hemmet ;) Men jag tycker det går ganska bra, hon har varit så snäll och legat och jollrat för sig själv för det mesta. Ibland rullar hon runt och lägger sig på mage och då kan hon bli riktigt arg! Hon kan ju rulla tillbaka, men jag tror hon blir frustrerad över att hon inte kan ta sig fram. Hon vill nog väldigt gärna krypa iväg, helt springa! Än har hon inte lärt sig att ta sig fram, men det är bra nära. Hon gör "ålarrörelser" med benen, det är bara armarna som inte riktigt hänger med. Snart har jag nog en omkringflyttande bebis här! =S

Håller på att baka lite nu, passar på när hon sover! Ska fortsätta med det så kakorna inte blir brända! ;)

Bilkrock

Idag bevittnade vi en bilkrock.. Vi stod längst fram i en korsning och hade rött när två bilar helt plötsligt körde ihop! Jag satt i baksätet och pratade med Amelia när jag hör däck som tjuter mot asfalt och kollar upp. Det var en röd BMW (tror det var det) och en svart SAAB. Den röda bilens motorhuv existerade inte längre och den  hade en ganska ordentlig buckla i sidan, den svarta bilen hade en jättebuckla i sidan och den stannade precis snett framför oss.. Frågade Daniel vad som hade hänt och han sa att den svarta hade kommit i motsatt rikting från oss och den röda kom från höger.
Var helt chockad. Det kändes så overkligt alltihop. Och fast allt gick så snabbt så kändes det ändå som en evighet. Och alltid när sånt där händer så tänker man alltid på alla "tänk om". Nu hade alla en otrolig tur för ingen blev allvarligt skadad. Helt otroligt med tanke på hur den röda bilen spg ut. Tror nog alla blev rätt chockade för trafiken stod still ett bra tag fast man fortfarande kunde ta sig fram mellan bilarna.
En polisbil kom precis så den slog på ljusen och stannade.

Sen när vi stannade vid Willys för att ta ut pengar kom det ett jävla pucko och körde i fel riktning.. hade det varit fullt på parkeringen så hade vi inte kunnat mötas!

Nej, nu är Amelia lite arg så jag måste gå och ta upp henne från gymet.. ska kanske gå och handla det sista till lördag om jag orkar.. och om det inte regnar allt för mycket..

Lördagsmorgon

Idag gick jag upp tio över fem! Härligt att bli väckt så tidigt en lördagsmorgon.. Nej, inte riktigt. Amelia låg på tvären i sängen och gjorde en massa ljud så det var bara att ta upp henne och ge henne mat. Just nu ligger hon i gymet och flaxar! Själv har jag lite tråkigt, inte direkt någon online såhär tidigt.. Funderar på om jag ska äta något, men jag har inte blivit hungrig än.
Har satt på mig stegräknaren idag =) än så länge har jag gått hela 18 steg!! :P

Vill gå och lägga mig igen, men jag får vänta tills Amelia sover middag.. då passar jag också på att sova lite =)

*Rubrik*

Vet inte vad jag ska döpa inlägget till idag.. ibland kan jag skriva ett inlägg, men har inte en aning om vad de ska ha för rubrik.. jobbigt läge va? :P

Just nu sitter jag och lyssna på musik och pratar med Gelica på msn =) Jag har precis berättat om den mystiska klumpen i örat för henne. Det var en väldigt äcklig klump.

Har fixat min stegräknare så nu jäklar så ska jag ut och gå! Minst 7000 steg om dagen, helst mer. Brukar ju gå ut och gå varje dag och oftast så blir det två promenader om dagen. Inte illa tyckter jag! Sen ska man ju släpa på vagnen upp och ner så då blir det ju lite extra motion =)

Nej, nu ska jag fortsätta prata med Gelica!

23/4

Idag har jag träffat Gelica =D vi åt glass och promenerade lite.. men mest snackade vi en massa strunt :P Angelica åt glass med jordgubbssås och jag med chokladsås. Mycket gott var det! Amelia sov mest hela tiden och det behövde hon nog för jag har väckt upp henne två gånger idag. Stackar liten har ingen talan :P

Sen promenerade jag hem. Så skönt att röra på sig! Amelia var jätthungrig när vi kom hem så hon åt med god aptit. Hon har fått börja smaka lite gröt nu. Tänkte att när hon blir 6 månader så ska hon få en portion gröt om dagarna. BVC tjatar så om hennes vikt, hon väger tydligen några gram för lite. Inget som jag oroar mig för då hon äter, bajsar, sover och mår bra =) Tänkte även att hon ska få lite välling om kvällarna så jag slipper pumpa. Har ju gjort det så hon ska sova bättre.

Igår var vi och tog spruta och kollade vikt och längt. Skruttan har växt hela 20 cm sen hon föddes!! Det är längden på hennes ben! Hon har blivit så STOR! Min lilla snutt. Och så har hon ökat i vivkt också, men tydligen inte tillräckligt för BVC >:( Men jag tror hon tar igen det sen. Jag var också liten när jag var liten och det är ju inget fel på mig idag. Är snarare tvärtom! Mullig och go :P Hon fick två sprutor också.. en i varje lår! SAMTIDIGT! Hon var så ledsen och bara grät och jag var "elak" som höll fast henne. Men hon lugnade sig ganksa snabbt, men det känns i mamma hjärtat.
På kvällen fick hon lite feber så jag gav henne lite alvedon och då blev det lite bättre. Sen tror jag att hon drömde mardrömmar om sprutorna. Hon vaknade två gånger. Första gången fick hon sitta i mitt knä ett tag och sen somnade hon om. Då började hon skrika i sömnen och spänna sig allt hon hade som om hon försökte ta sig loss. Som tur var vaknade hon inte då. Sen när Daniel kom hem så vaknade hon igen och då fick hon ligga bredvid mig i vår säng och det slutade med att hon fick sova där. Jag hade skapligt ont i ryggen när jag vaknade eftersom att jag hade legat i samma ställning hela natten. Fast lite mysigt är det ju med en bebis så när =) Nu sover hon i sin säng och hon verkar inte ha några mardrömmar ikväll så i natt får jag nog sova själv =)

Ska hoppa i säng nu.. är så trött!

Trött

Amelia har blivit jättekrånglig vid läggdax så jag är helt slut! Sover dåligt när hon krånglar.. men det är nog bara en fas hon går igenom, hoppas det är slut snart så vi kan gå tillbaka till de gamla rutinerna!

Satt och kollade gamla bilder på magen och jag saknar den!! Var så mysigt med en bebis i magen. Och det var helt underbart när jag fick min lilla tös utanpå magen! Hon var så liten och ljuvlig! <3

I onsdags..

..så var vi på öppna förskolan! Det gick jättebra fast alla andra barn var mycket större. De lekte för fullt och alla andra föräldrar pratade på med varandra och jag kände mig lite utanför. Antar att det tar ett tag att komma in i gruppen. Amelia tyckte det var kul med en massa barn, hon pratade på för fullt med alla. Det var 2 pappor där så det var kul att se att det inte bara är mammor som går dig =) Daniel var med, men det var bara den gången. Sångstunden var helt klart populärast, Amelia sjöng hela tiden! Även när alla andra var tysta! =D
Efter sjungadet var det fika och då blev det lite prat med de andra mammorna. Stackars Amelia fick inget fika, hon är ju fortfarande lite för liten för det.. Men det var trevligt med lite umgänge med andra mammor =) Tänkte att jag skulle ta mig dit iaf en gång i veckan.

Jag tänkte att jag skulle göra laxgryta idag, men insåg att jag aldrig skulle få den tiden eller orken så det blev fyra makrillmackor ist med o'boy.. väldigt nyttig och näringsrikt ;)
Daniel är på jobbet och kommer inte hem förrän efter 23.. och då sover jag hoppas jag. Annars orkar jag inte upp vid 6 :S
Lilla rackarugnen tog nästan 2 timmar på sig att somna, så envis hon är! Precis som sina föräldrar! ;)

Nej, nu ska jag fortsätta prata med Angelica =)


Påskafton

Idag hade vi Daniels föräldrar och syster på besök. Vi bjöd på Jansson, prinskorv, köttbullar, sill och sånt som tillhör påsken. Var riktigt god mat, känner mig verkligen nöjd med min insats =) Och varmt har det varit, har vart över 20 grader i solen idag. Vi hade fönstret öppet i köket en stund och nu på kvällen så hittade jag en äcklig liten skalbagge på fönsterbrädan!!! Urk! Hatar små kryp!

Ikväll blir det en riktig softarkväll. Tänkte se på film, blir nog Moulin Rouge.. igen =) Såg den för inte så länge sen, men jag tittade på reprisen av Så ska det låta och då sjöng dom Come what may och då blev jag så sugen på att se filmen igen. Så det blir att sätta sig med en massa godis och läsk i soffan framför tvn =) ett tag ville jag sjunga singstar med, men det är så tråkigt att sjunga själv =/

Imrogon blir det kebab!!!!!! =D

Påsk

För ett år sen berättade jag för familjen (mamma och pappa visste redan innan) att det fanns en bebis i min mage =D i år har jag inga planer på att ge en sådan nyhet :P Och smal och slank var man då.. kläderna jag hade då sitter en aning tajt idag.. fast det är mest srängfyllda tuttar som tar i och när jag slutar amma så kommer jag nog i många av mina gamla kläder. Tänkte att till sommarn så ska jag vara hyffsat i bra form iaf. Får bli minst en promenad om dagen! Okej, jag får göra undantag vid oväder. Än så länge så har jag kommit ut varje dag och det känns underbart. Man mår så mycket bättre av frisk luft.

Imorgon tänkte jag klä Amelia som en påskkärring =) Hon kommer bli så söt så! Sen får hon vara påskkärring på lördag med. Har ett orange hårband som hon får använda som sjal. Sen blir det oragea byxor. Har inte bestämt body än, men det får bli någon som passar. Köpte ju nya byxor åt henne igår, men tänkte inte riktigt på att färgena inte matchar någon av hennes bodys.. jo, de vita så klart, men de är nog de enda. Äh, barn ska ha färg =) och starka färger är det verkligen på byxorna!

Nu ska jag gå och göra mig klar för natten!

Våren håller i sig =)

Det verkar som att våren tänker stanna nu =) UNDERBART! Och nu när jag har lättare för att gå ut och gå så lär jag komma i kanonbra form till sommaren, kanske man tom vågar visa sig offentligt i bikini! Kan ju alltid hoppas ;)

Snart är det påsk.. tänkte att på torsdag så är jag inte hemma.. orkar inte med en massa påskkärringar som plingar på dörren hela tiden. Fast det kanske inte är så många som går påskkärring längre.
På fredag blir det iaf påskmat i Järlåsa och en massa godis hoppas jag! Och sen på lördag blir det påsklunch med Daniels familj.
Jag längtar mest efter godiset :P haha!


Vår

Den nya vagnen är  så härlig! Jag känner mig så fri. Kan gå ut när jag vill och den är hur härlig som helst att köra. Så skönt att inte sitta fast hemma.
Sen att vädret är så underbart gör allt så mycket bättre! Så skönt att gå ut och gå i vårvärmen. Om det skulle komma mer snö nu så skulle jag bli riktigt, riktigt ledsen. 

Igår var vi i Herrhagen och promenerade och kollade på alla lyxiga hus. Åt frukost hos Daniels föräldrar.
Sen åkte vi hem och jag pysslade med lite kort och Daniel sov lite middag innan han skulle till jobbet. Amelia sov också lite, sen gick jag och Amelia till Willys för att posta brev och köpa mjölk. Skaffade mig också en flaskborste så det blir enklare att tvätta nappflaskorna. Sen tyckte jag att det behövdes O'boy så jag köpte det med.

Gårdagens middag blev korvstroganoff och ris. Det blev mycket gott! Fast Amelia var inget trevligt sällskap, hon ville ju bara ligga i gymmet så jag fick sitta och äta ensam.

Idag är det lördag och vi har planerat in en promenad efter frukost. Daniel måste bara vakna först så vi kan äta frukost =)
Sen är det inte så mycket mer planerat än. Jo, att dagens middag blir laxpytt =) ska bli gott tror jag.

Nu ska jag titta vad som är fel med min lilla skrutta, hon gnäller lite i gymmet nu.

Ny vagn!

Ja, idag har vi köpt en sprillans ny vagn till Amelia! Den är brun =) Är en sån där med både ligg- och sittdel. Bra mycket smidigare än den gamla, jag kan tom få ner och upp den själv för trapporna! =D Så nu ska jag utoch gå om dagarna.
Sen var vi på nya IKEA och tittade. Slutade med att vi köpte en röd fin matstol med kudde till Amelia, en mobil till sängen, ett nytt bäddset, lakan och ett nytt spjälskydd. Tror det var allt. Så nu har hon en massa nya egna grejer =)

Sen var vi ut på långpromenad med den nya vagnen. Gick bort till Gamla Uppsala kyrka och tillbaka. Var nog ute i två timmar tror jag! Så skönt! Så nu är jag skapligt trött kan jag säga, ska hoppa i säng alldeles strax. Eller typ nu =)

RSS 2.0