Lureri och tiggeri

I morgon är det första april och skärtorsdagen. Gillar inte någon av dagarna särskilt mycket så det är ju ganska skönt att man tar dem samtidigt.
 
Första april går jag alltid på helspänn, berädd på lurendrejeri från både höger och vänster. Egentligen så är det väl inget jobbigt med dagen. Jag tyckte att den var jätterolig som liten. Då skojade jag med allt och alla! En gång satte jag en tejpbit på osthyveln och gissa om pappa blev fundersam när det inte gick att skära ost! =P En annan gång la jag av telefonluren och gick in till min bror och sa att hans kompis var i telefonen och ville prata med honom, men när han skulle ta luren och prata så var det ingen där. Så visst kan första april vara rolig, men bara om man är den som luras och inte den som blir lurad ;)
 
Skärtorsdagen så gömmer man sig så man slipper öppna dörren för alla tiggande påskkärringar som ringer på dörren. Har läst om folk som nästan blivit terroriserade av sånna! En tjej hade precis kommit hem från sjukhuset efter en operation när någon hade ringt på dörren och inte slutat förrän hon öppnat. De hade nämligen sett henne gå in i huset så de visste att hon var hemma. Har det inte gått för långt då? Öppnar inte personen dörren så går man därifrån? Kan ju säga att barnets förälder stod med och ringde på dörren...
När vi var små och gick påskkärring så gick vi bara och ringde på hos folk som vi kände och vi gav alltid ett påskkort. Mamma hade blivt tokig om vi gick runt och "tiggde"! Men jag antar att det är andra bullar nu..


Slappardagar

Det har varit riktiga slödagar här de senaste dagarna! Prio ett för mig nu är att bli helt frisk så jag har inte gjort så mycket mer än att ta det lugnt! Har varit riktigt skönt =) Vill inte att det ska bli som sist då jag blev frisk och gick ut och gick en långpromenad dagen efter, för jag tror att det hade något med att jag blev sjuk igen att göra. Den här gången blir det inget ansrängande förrän efter påsk!
Fast igår städade jag faktiskt köket så lite anstränging har jag uttsatt mig för, men det är nog ingen fara. Tänkte att jag ska ta mig till Willys sen och köpa lite grejer till maten ikväll och när jag ändå är ute så tänkte jag att jag kunde gå förbi Gränby och köpa en tröja =) får helt enkelt ta det lugnt och inte gå i rask takt =P


Trött

De nattliga äventyren gick bra, vi kom hem jättetrötta och somnade nästan på stört! Sen fick vi sova till 9 nästan! Fast jag var helt slut, hade feber och nästäppa. Tog lite tabletter och sen efter ett tag kändes det lite bättre =) Karin tror att det hjälper om man röker morötter!! =P
Har legat och halvsovit i soffan hela dagen medan Amelia har laggt upp både det ena och det andra på mig. Alla leksaker ska visst ligga på mamma! ;)

Nu ska jag gå och duscha så jag blir lite fräsch innan vi ska åka. Men jag kanske stannar hemma, mår inte så bra. Får väl proppa i mig en massa tabletter så jag orkar. Amelia måste ju få träffa sin faster som varit borta! =)


Earth Hour

Alla lampor är släckta och jag sitter här själv i mörkret. Amelia och Daniel sover, men jag ska väcka Daniel snart så han hinner piggna till lite innan vi ska hämta hans syster på Arlanda.
Jag ser knapt tangentbordet, tur att man har någorlunga koll på vart alla bokstäver sitter! =P

Jag lyckades sova några timmar i morse så jag är ganska pigg nu =)
Ska spela lite sims tänkte jag.. simsnörd som jag är =P

Ha en trevlig kväll alla!!


"Barnledig" med nästäppa

Amelia sover hos mormor och morfar så jag är "barnledig"! Mamma tyckte att jag behövde få sova och ta det lugnt nu när jag har blivit så förkyld igen så hon erbjöd sig att ta Amelia med sig hem igår och det har varit skönt att kunna ta det lugnt. Hoppas förkylningen går över fort! Är så otroligt täppt i näsan så inte ens nässpray fungerar! Blir så täppt att att jag inte ens kan dra in snoret när det rinner! :S Hoppas hoppas hoppas denna nästäppa ger med sig snart för den är så otroligt jobbig!

Skulle bli skönt med sovmorogn tänkte jag, men blev inte riktigt så. Daniel skulle upp vid tjogo över tre eftersom att han skulle jobba så jag tänkte att jag kunde följa med upp för att äta frukost med honom och sen gå och sova igen, men då var jag så pigg och täppt i näsan att jag inte kunde somna efter det så jag satt mig framför datorn och spelade lite. Nu tänkte jag att jag ska försöka sova någon timme så jag orkar vara vaken till i kväll. Och Amelia kommer ju hem idag så då måste jag ju var pigg =)
Hoppas jag kan sova nu bara.


Promenad på våffeldagen!

Jag var ute och gick med Amelia i vagnen i 3 timmar! Snacka om att ha värk i fötterna! =P Och ryggen värker efter att ha dragit på vagnen, men förhoppningsvis så blir man lite fit av att vara ute och gå ;)
Hade hoppats på att få se den där sjukt heta busschaffisen, men vi missade honom =( Passade på att springa in på Willys och köpa bröd när jag ändå gick förbi så nu har vi frukost i morgon =)
Jag känner mig riktigt duktig så jag tycker jag är värd att få ligga i soffan i kväll och titta på tv! =P

Idag är det våffeldagen! Så jag tänkte att jag skulle gå och fixa det nu. Har köpt hem pulver så jag fuskar lite. Ibland får man faktiskt vara lite lat! ;) Det blir sylt och grädde till, tur att man tagit en sån lång promenad innan! ;)


Snooze!!!

Amelia är den perfekta snoozen! ;) Hon har ju börjat vakna så tidigt att jag är inte riktigt vid medvetande när hon vaknar. Då behöver jag bara lägga henne ner och ge henne snuttetiger så ligger hon där och myser i 10-15 minuter och jag får kvickna till lite innan det är dags att stiga upp =) Hon somnar inte om utan ligger där och bara gosar med sin tiger! =D Så otroligt mysigt! Jag har provat att lägga henne bredvid också för vad kan vara mysigare än att ligga bredvid en gosig liten mysunge? Men det funkade inte rikgtig för då ska hon bara pilla på allt som ligger runtomkring, tex min mobil, läppsyl osv =P
Hur som helst så är hon den bästa snoozen ;)


Vilding

I morse var vi till öppna förskolan och Amelia hade jättekul! Hon åkte ruschkana och lekte för fullt. Hon sprang hela tiden ifrån mig, när vi är där är blygheten som bortblåst. Måste vara för att det är så mycket barn där att hon känner sig som en i mängden liksom. Fast hon är lite vild tycker jag.. klättrar på allt!! =P det gör hon iofs hemma också. Hon klättrade upp för en stol och trillade ner, som tur var fick jag tag i henne så hon inte gjorde illa sig. Tokfia!
Vi gick hem innan sångstunden idag. Hon har så svårt att sitta stilla den damen =P något som hon måste träna lite på tror jag ;)
Ville bara berätta lite om min vilding =)


Lyxmousse

Idag har jag syndat!! Jag har ätit på max! Men innan hade jag gått en promenad så det kanske kompenserar liiite =P Betällde även efterrätt så det får till att bli en extra lång promenad imrogon ;)
Lyxmousse blev det och den var kanon!! Underbart krämig och fluffig! Får högsta betyg och jag rekomenderar den starkt! =D Mycket ros till Lyxmoussen!!!


Sovmorgon!!

Idag fick jag sova nästan en timme längre än vanligt! Det gillas starkt! Amelia har ju börjat vakna vid 6 av någon anledning. Hon sover inte mer på dagen eller lägger sig tidigare så hon behöver väl inte sova de där 2 timmarna hon struntar i. Själv är jag inte något större fan av för tidiga mornar, men i det här fallet har jag ingen talan.
I morse så sov Amelia nästan till 7!! Underbart! Tycker att hon kan fortsätta med det! =P

Tänkte att jag och Amelia ska gå ut och gå lite här på innegården i all snö. Jag tycker snön kan smälta bort nu, men snön håller inte med mig. Amelia kanske tycker det är spännande med snön så man får väl passa på när den är här.
Hon har börjat gå själv. Inte sitta i vagnen inte, det är tråkigt! Tänkte att vi kunde gå förbi bussen så hon kan titta på pappa när han jobbar =)

Nu tittar hon på tv, Playhouse Disney är en riktigt bra barnvakt när man vill få en liten stund framför datorn ;)


Vad hände där!?

Vem dansade snödans? Jag har då inte beställt någon snö. Våren var ju på väg, snön hade nästan smällt och det var varmt i solen och plötsligt från ingenstans igår kom världens snöstorm och begravde marken under ett täcke av snö. Kom ju fera dm snö! 15 minus i natt!! Nu tror jag det var 6 minus. Bara på med tjockjackan och vinterskor när man ska ut. Detta gillar jag inte!!

Dock ska Vasakronan ha ett plus den här gången för de var här och plogade redan i går eftermiddag! Då blev jag riktigt chockad!


Jag behöver ett par gummistövlar!

I torsdags blev jag överraskad med mat när Daniel kom hem. Gissa vad det blev? Sushi!! Mycket gott och mycket uppskattat!! Jag hade tänkt gå och handla och passa på att möta honom vid bussen, men då fick jag ju följa med upp ist och äta god mat =) Gick och handlade efter det ist. Hämtade även ut mitt paket från CDON, ÄNTLIGEN!! En månad senare sådär... Blev alldeles blöt om fötterna för det är ju vatten överallt! Måste skaffa gummistövlar! Vill ha några med fint mönster. Måste skrivas upp på att-köpa-listan. Amelia behöver också gummistövlar. Och vanliga skor, tror inte att hon kan klämma in fötterna i förra årets skor =P Och när jag ändå är i farten kan jag ju passa på att fixa sandaler åt henne =)

Igår gick jag till frisören. Så skönt att äntligen få en frisyr och inte längre behöva stå ut med den ojämna aktklippningen som jag var tvungen att göra när vi fick löss. Och jag måste säga att det är skönt med kort hår! Det är jättefint med långt hår och jag hade ju planerat att spara ut det, men det här känns bra ändå!

Snart kommer mamma, pappa och Sabina hit och hälsar på. Trevlig med sällskap! =)


Ännu en tand!

Idag poppade ännu en tand upp! Så nu har Amelia fyra "dubbeltänder" =D
Försökte klippa luggen på henne igår, men det gick inte så jättebra. Hon kunde absolut inte sitta still! Så jag fick försöka rätta till det idag så nu ser det lite bättre ut =P Hon hade feber i natt, men det berodde nog på tanden. Nu mår hon prima =)


Tänder!! =D

Att Amelia har tänder på G har ju varit ganska uppenbart, men jag har aldrig riktigt fått se eller känna i munnen på henne. Hon blir tvär arg och skriker så igår kväll kom jag på den smarta idén att känna när hon hade somnat och mycket riktigt så hade det kommit upp två tänder där inne! =D Det var sånna där "dubbeltänder" så nu har hon 3 "dubbeltänder" och de fyra främmre i överkäken och de fyra främmre i den undre. Min lilla lilla bebis har blivit stor och fått massor av tänder!
Det var lite mysigt för när jag kände så började hon snutta på mitt finger, precis som när hon var nyfödd! =)


Shoppat lite idag

Idag blir det födelsdagskalas hos Amelias farmor som fyllde år igår. Daniel jobbade sent igår så vi kunde inte komma då så det blir idag ist. Har varit på Gränby och handlat lite nya fina kläder till Amelia. Var egentligen bara meningen att jag skulle köpa droppar på apoteket och cider till Daniel, men jag tänkte att jag skulle titta lite i affärerna med och så hittade jag en så fin klänning/tunika med Snorkfröken på så jag köpte den. Hittade fina trosor med Mumin på också så hon fick de också =) Själv provade jag en blus, men tyckte inte att den satt fint på mig så jag köpte inget.
Sen gick vi hem och åt lunch. På vägen hem hjälpte vi en äldre dam ner för en backe för hon tyckte att det var så halt. Blev en liten omväg, men det gjorde inget.
Efter maten bar det ut igen. Den här gången till Willys för att handla lite där. Om det inte vore för att cidern vägde så mycket så hade jag tagit allt på en gång, men vagnen hade inte klarat av det. Men jag fick två promenader och det var jätteskönt så jag klagar inte! =)

Nu tycker jag att det luktar väldigt illa här så det är nog någon som har bajsat. Blöjbyte nästa!


Nattliga äventyr

I lördags innan melodifestivalen så bestämde sig Karin, Emma, Lina, Sabina och jag att vi skulle smika oss. Det blev fjortissmink för Emma, Lina och Karin och de blev såå fina =P Jag fick riktigt fina bilder på det, men de ligger fortfarande på kameran så jag kan inte lägga upp någon nu. Får bli ett senare projekt! Jag orkade bara ta på lite skugga och gloss, så lat var jag! Sen lekte vi fjortis och tog massa fjortiskort. Ni vet när de har handen som ett liggande L och plutar med munnen och kisar med ögonen? Fast vi gjorde det lite överdriviet, alltid kul att driva med fjortisar! ;)
Sen var det ju melodifestivalen och vi hade gjort fina plakat. Vi hade även plakat på de som vi inte gillade. Som Ola tex, där stod det SpOla X) Sen hade vi Pilla i Grenen och Eric Spaade med "Fakeboy". Lina kom på "Failboy" också!
När det var Darin tycket Lina att jag skulle vara en riktig fjortis så jag satt och låtsasgrät och sträckte fram handen mot tvn! Riktigt fint kort! =P

Efter melodifestivalen skulle vi gå ut och gå. Det var jag, Emma, Karin och Lina. Vid skolan kom en otäck bil och den stannade till när den fick syn på oss (han var sägert en full pedofil! XD) så vi sprang iväg och gjömde oss och för att undvika vägen så skulle vi gå över en snötäckt gräsmatta. Lyckat! Vi sjönk ner vid varje steg ända ner till knäna! Jag skrattade så mycket att jag nästan kissade på mig, jag blev tvungen att sätta mig ner i snön för att lugna ner mig. Fick krypa sista biten för att undvika att åka genom snön och sen hade jag fullt med snö i skorna och på byxorna. Jäkla tur att vi hade kul, annars hade det inte varit värt det! ;)

Sen gick vi hem och sov och jäklar vad bra man sov.. förutom att den lilla hulliganen bredvid som inte kunde ligga still väckte mig X antal gånger =P


Besviken

Ja, besviken är jag! Tycker inte alls att rätt låt vann! Har så svårt att se den låten gå långt i ESC... Tycker att 50 % är lite väl mycket makt för de svenska folket eftersom folk inte röstar på den låt som de tycker och tror har en chans (jo, klart att det finns de som gör det, men långt ifrån alla) utan de röstar på sin idol oavsett om låten är bra eller ej. Eller så röstar det på någon för att han/hon/de är så snygga...
Jaja, nu är det ju redan avgjort och man kan inte påverka det så lika bra att försöka acceptera det, men det är svårt måste jag säga...


Melodifestivalen 2010

Imorgon är det då dags för melodifestivalen. Sveriges bidrag till ESC ska utses och jag har inte riktigt bestämt mig för vilket bidrag jag ska heja på. Jag har inte följt melodifestivalen på flera år då jag tycker det har spårat ur lite med alla deltävlignar och andra chansen, men i år tittade jag konstigt nog.

Just nu lutar det nog mest åt Timoteij med låten Kom. Tycker den har ett härligt drag och den sätter sig på hjärnan. Dock så är det lite av en chansning när en svensk låt vinner för man vet ju inte riktigt hur den blir på engelska. Som Lena PHs Det gör ont, helt okej på svenska men kass på engelska.

Sen gillar jag även Salem Al Fakir med låten Keep on Walking, den är så mysig och jag blir liksom glad av att höra den. Jag tycker att han är otroligt begåvad!
 
Sista bidraget som är min favorit är Darin med låten You're out of my life. Låten är riktigt bra och han har så fin röst! Den killen kan verkligen sjunga! Jag vet inte vart jag läste det, men det stod att han hade guld i halsen =P

Det är så svårt att välja när alla tre är bra, men på olika sätt... hinner säkert ändra mig 100 ggr innan det är dags! =P

Nu är det sängdags för fröken liten och jag börjar också bli trött så lika bra att gå och lägga sig!


Fin fint!

Ny design på bloggen!! Äntligen! Skulle ju ha gjort det för flera månader sen! Men helt 100% nöjd är jag inte.. ville ändra och lägga till mer, men orkade inte just nu.. så då får det vara såhär =)


Kärlek

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Att ett litet barn kan få mig att känna så stark kärlek, det är så obegripligt.
Att bara finnas till så får hon mitt hjärta att värka av kärlek.
Jag tittar på henne när hon står vid stereon och dansar till musiken och känner hur tårar bildas i ögonen,
hur kan hon vara så otroligt söt?
När hon kämpar med filten som fastnat lite i soffan och hon blir riktigt arg för att det inte går som hon vill,
då värmer det till i hjärtat av kärlek.
Vad hon än gör så finns det där i mitt hjärta, all kärlek.
När hon trycker på knappen så datorn stänger av sig mitt i det jag håller på med,
det skulle få mig att flyga i taket om någon annan gjorde det,
men ilskan och frustrationen rinner av mig efter 3 sekunder när jag ser i hennes ögon.
Det går inte att vara arg särskillt länge på någon man älskar så villkorstlöst,
någon som är så söt.
När hon kommer fram och lägger huvudet mot mig,
kommer och sätter sig i mitt knä,
eller kommer till mig för att ge mig en puss,
då smälter jag på 1 sekund och vill bara krama henne och aldrig släppa taget.
För detta barn skulle jag gå på eld om det behövdes.
Hon är det det bästa, det underbaraste och det värdefullaste jag har.
Amelia, att älska dig ger mitt liv så mycket mening!
Du är mitt allt och aldrig ska jag sluta älska dig!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Händelserik dag!

Idag var vi som sagt iväg till doktorn med Amelia. Mitt lilla hjärtegryn som inte är riktigt piggelin. Doktorn kände lite på halsen och lyssnade med stetoskopet (visst heter det så?). Sen tittade hon i halsen och det var inte populärt. Sen tittade hon i öronen och det var ännu mindre populärt! När hon hade undersökt klart fick Amelia en pinne, en sån som de använder när de tittar i halsen, som hon hade ritat ögon, näsa och mun på. Den ville Amelia titta i min mun med =) Gullungen!
Sen fick vi gå till labbet för att ta blodprov, stick i fingret! Det gillades inte heller! Där fick Amelia ett klistermärkes om hon senare här hemma försökte äta upp =P Och hon blev skitarg när jag tog av henne det!
Allt såg jättebra ut så vi slapp penicillin och det känns ju jättebra! Sen fick hon hostmedicin utskrivet så nu ska hon få slippa den jobbiga hostan. Jag tog lite jag med av den! Hoppas jag får sova utan hostattacker i natt, Amelia också.
Tog upp det där med att vi fått fel lusmedel så medan vi tog blodprover så ringde doktorn till apoteket och de hade ingen förklaring till varför jag fått fel lusmedel.. som tur är så har hon inte tagit skada av det iaf.

En kul grej hände.. eller ja, två egentligen.. nästan 3:
Fick gå förbi apoteket när jag skulle hem, det ligger ju vägg i vägg med BVC så det var ju ingen omväg, för att hämta ut medicinen och köpa lusmedlet. Visste inte riktigt om pengarna skulle räcka för det blev ju lite mer än jag hade räknat med när jag skulle ha hostmedicinen också, men jag tänkte att jag skulle prova dra kortet. Det gick inte så jag fick lämna mitt lusmedel och köpa det senare. Tänkte att jag gör ett kontoutdrag för att se hur mycket som saknades, gissa hur mycket det var? 43 öre!! 
 Ringde mamma och hon var på väg så hon skulle komma dit så slapp jag gå dit senare. Gick in och köpte medlet och sedan gick vi in på ICA för att köpa lite gott till fikat.
Mamma hade bilen så hon fick åka hem till oss medan jag och Amelia gick. Väl hemma så hade mamma kommit först och stod i trapphuset en trappa upp. Själv skulle jag dra upp vagnen för yttertrappan och den är full med is.. det var halt kan jag ju säga och när man ska dra upp en vagn så måste man ha stabil mark under och det var inte så stablit där så jag halkade omkull och var nära att dra med mig vagnen. Måste ha sett skitroligt ut, men det gjorde faktiskt lite ont.. blev skitarg på hyresvärden för att de inte gjort något åt det.
När vi kommit upp i lägenheten och klätt av oss så hör jag hur en bil kommer och några minuter senare hur någon hackar is. Jaja, nu passade det att komma när jag redan halkat omkull!
Skulle ta fram sakerna som Amelia fick hos doktorn så hon kunde visa mormor och vet ni vad jag hittade där!? 200kr! Då hade jag ju kunnat betala allt på apoteket på en gång ju...
Så först saknas det 43 öre för att kunde köpa allt, jag gör världens vurpa i trappan och sen visade sig att jag hade pengar iaf.. toppendag! Haha!

Nu på kvällen så kollade jag upp statusen på det jag bestälde för nästan 2 veckor sen på cdon och som skulle komma 1-3 dagar+ någn extra dag och det var fortfarande inte skickade så jag klagade. Skrev ett argt mail till dem så då hoppad jag att de får tummen ur röven och skickar det snart..

Nu ska jag ta det lugnt och titta på CSI tror jag..


BVC

Nu har jag pratat med BVC och vi fick tid kl 11. Känns bra att få kolla upp det så det inte är något allvarlig. Hellre kolla upp en gång för mycket än en gång för lite. Först frågade de om vi kunde var där om en halvtimme, men det var jag tveksam till så då blev det elva.

Lyckades nyss sno Tigger från henne så nu ligger han i frysen och avlusas. Tigger är ju hennes allt! Hennes tröst och trygghet. Ett måste när man ska sova, annars blir hon bara ledsen. Några timmar i frysen kanske inte är tillräckligt, men helt klart bättre än inget..

Måste packa väska att ha med och pumpa däcket på vagnen.. och kamma igenom Amelias hår ordenligt.. tur att det fanns en till tid idag, hade aldrig hunnit på en halvtimme =P


FK

Läste nyss på msn att FK betalat ut 16,4 miljarder förmycket i olika ersättningar.. att 719 miljoner kr har betalats ut för mycket i bostadsbidrag. Då tänker jag direkt att detta ska ju betalas tillbaka. Antar att många andra felaktiga bidrag som betalats ut krävs tillbaka. 
Mycket av dessa pengar kommer ju tillbaka och då undrar jag vad den egentliga summan blir per år när allt är fixat och klart??


Grynet

Imorgon tänkte jag ringa BVC för Amelia verkar inte riktigt återhämta sig.. har haft feber i nästan en vecka nu och hon ser bara hängigare och hängigare ut =( Jättehostig och snorig. Mitt lilla gryn! Hon var ju sjuk alldeles nyss så hon hade ju inte återhämtat sig från den gången när hon sjuknade in. Hon börjar bli så mager.. mitt älskade lilla hjärtegryn!

Själv börjar bli bättre. Tack vare nässprayen blev det lite mera uthärdigt ;)
Nu ska vi se till att få lite sömn så vi orkar med dokorn imorn!


Det går åt rätt håll!

Febern är i stort sätt borta! Den stiger lite om natten, men den påverkar mig inte så mycket längre =) Bara den här idiotiska förlylningen kvar!! Den gör mig så matt, men nu går det iaf åt rätt håll! =) Ska få nässpray idag, underbart! Äntligen ska man få andas ordenligt! =P


Gör mig frisk!

Jag är så slut.. orkar inte med någonting och det irriterar i halsen och jag gör allt för att inte börja hosta.. då kommer det bara upp en massa slem. Amelia har gjort så hela dagen =( hostat, hosta och hostat tills det kommer upp ett tjockt slem och slemlösande hostmedicin hjäper inte så det är väl inte slemhosta vi har..
Halsen gör inte så ont längre iaf, något positivt. Men näsan är så täppt och det gör ont i mun och näsa när man andas.. känns liksom frätande på något sätt.
Snälla, gör mig frisk så jag orkar med att vara en bra mamma! Känner mig ganska usel nu när jag inte orkar leka med Amelia =(

Sen vill jag ha bort de här äckliga lössen, hur länge ska de bita sig fast i psyket? Hittade en ny i Amelias hår, undrar om vi hade i tillräcklig med medel när vi avlusade henne? Så svårt när hon inte vill sitta still. Och alla ägg sitter som berget i hennes hår.. medlet skulle ju göra att de lossnade lätt? Får göra en ny behandling, man kund ju göra det efter 5 dagar stod det i bruksanvisningen. Stackar ängel, varför skulle du få löss? Kunde jag så skulle jag ta alla för dig!

Har så svårt att äta.. maten växer i munnen. Amelia äter inte bra hon heller, men där är nog trots den största orsaken. Det får bli biffar ikväll igen, orkar inte laga till något nytt.

Tänker på Daniel som råkade ut för något obehagligt på jobbet idag.. kan inte ha varit kul för dig =(

Glass skulle vara gott nu.. men jag vet inte om jag orkar ta fram?


Jobbigt värre

Har dragit på mig en misstänkt influensa så jag är helt slut! Helt utmattad, hela kroppen värker! Nästäppa, huvudvärk, halsont och hosta. Inget roligt alls. Amelia är också sjuk.. igen =( Bilen är trasig, vi har vattenläcka i taket, lyckats blivit sjuka... ska det inte räcka där?? Nej då, självklart ska vi få löss också! Så med feber och en gnällig dotter fick jag "sanera" lägenheten och avlusa mig och Amelia. Kan säga att det är det värsta jag har gjort! Avlusa en 1,5 åring! Hon skrek och grät och kämpade emot något fruktansvärt! Gjorde så otroligt ont i mig att behöva hålla fast henne och kamma igenom hennes underbara hår =( Ha i det där medlet och hålla fast henne medan det verkade och sedan skölja håret om hon verkligen avskyr. Tuff dag för Amelia =(

Idag har jag varit helt slut... legat i soffan hela dagen och inte orkat göra något alls. Tur att Amelia också är sjuk, eller ja, tur är väl lite fel ord... Hon är lugn nu iaf så det underlättar för mig.

Nej, nu ska jag ta lite glass för min onda hals och lägga mig i soffan och bara vila!


Här kommer bilden som utlovades!!

Härligt när det regnar inne i vardagsrummet... eller inte =(


Här var det tomt...

Urusel upptadering, jag vet! Har helt enkelt inte haft tid och ork till att skriva..
Har hänt en hel del spännande saker sen sist, men orkar inte skriva ner allt nu. Idag räcker det med att berätta om våran äckliga, skruttiga och sunkiga lägenhet.

Det började den 3/2 då jag som vanligt ska ge Amelia mat, men helt plötsligt från ingenstans får en massa vatten på mig. WTF?? Det visar sig att vattnet kommer från lampan ovanför mig. Lampkupan är full med vatten och det rinner utanför och droppar ner.. tittar ordenligt för att se om det kommer vatten från något mer ställe och ja, det droppar från köksfläkten. "Jaha, vad gör jag nu?" tänker jag och ringer mamma. Av alla jag kan ringa så är det bara mamma jag kan komma på (förutom Daniel då, men han jobbar och kan inte svara). Lite chockad blev jag nog, men efter att ha pratat med mamma kommer jag till sans igen och ringer Vasakronan som blir lite chockade de också när de inser att vi bor högst upp.
De ska skicka någon för att ta en titt och några timmar senare dyker fastighetsskötaren upp. Han tar sig en titt på lampan och tar ner den för att tömma ut vattnet. Sen klättrar han upp på vinden för att se hur det ser ut där. Kommer ner och in till oss igen för att snabbt säga att han måste åka iväg och kommer snart tillbaka. "Jaha?" tänker jag och väntar. Han kommer tillbaka lite senare och säger att det är en pöl ovanför vårat kök och att det är antagligen bara vi som blivit drabbade, men att det ska komma någon som ska fixa det dagen efter. Kl var så mycket att det antagligen inte skulle hinna komma någon idag sa han.
Och mycket riktigt så kom det en kille dagen efter för att titta på vinden och han slog bort en massa is för vi hade fått "kallras" eller vad det nu hette. Bryr mig inte så mycket om vad det heter bara det blir fixat. vid det här lagret hade det börjat rinna från båda lamporna i köket. Han sa att om det började droppa igen så skulle jag ringa så skulle han komma tillbaka med en sån där lift och ta mer is från utsidan för han kom inte riktigt åt överallt.

Men det slutade droppa så jag behövde inte ringa.. förrän i fredags.
Jag hade precis duschat och satt vid datorn för att betala räkningar och så när jag tycker att det låter som att någon går omkring i vardagsrummet, men det är ingen där. Det var lite kusligt. Sen när jag skulle gå till Amelia som tittade på tvn klev jag i något blött och ser att det ligger vatten på golvet. Tittar upp och ser vattendroppar i taket!! "Faan, inte igen" tänker jag och går gensast in i köket för att se efter om det är vatten i lamporna. Tittar först på den lampan som läckte värst sist och kan andas ut, den är helt torr! Tittar till spisfläkten, jäklar, det droppar! Tittar sedan på den andra lampan och upptäcker att den är nästan överfull! Shit, måste ringa Vasakronan! Ringer dem, kl är väl ca 9. De skulle skicka en anmälan genast till fastighetskötaren. "Bra bra, då kommer han snart" tänker jag.
Jag lägger ut en handduk på golvet i vardagsrummet för att undvika de flesta fläckar på golvet. Är ju parkettgolv och det tål ju inte en massa vatten. Flyttar på soffan för den vill jag ju inte ska bli fuktskadad!
Ringer mamma som ska komma vid tolv för att hämta upp mig och Amelia, Daniel ska plugga till en tenta och behöver allt lugn och ro han kan få =P
Hon skulle komma så fort som möjligt för jag behövde hjälp med att flytta ett stort skåp.

Vid 12-tiden dyker det upp två killar för att titta på läckan, de blev nästan mållösa! De hade aldrig sett något liknande. Hur som helst så kunde de inte göra något då, de var fullbokade fram till dagens slut. "Jaha, ska vi ha det så här hela helgen då?" tänkte jag. Och ja, det skulle vi bli tvugna till. Tur att jag och Amelia inte skulle vara hemma, hade ju varit lagom kul med en 1,5 åring och en massa droppande och en massa hinkar!

Måndagen komm och då skulle det bli fixat, trodde vi. Inte kom det någon och fixade till det här inte! Som tur är blev det ju kallt igen och då frös väl allt vatten till is, för det droppade inte lika mycket.
Nu droppar det igen, från lampan som hittills varit torr.. och spisfläkten. Orkar inte ens titta in i köket. Ringde Vasakronan som sa att de hade anlitat en entrepenör och hon ringde och hörde när tänkte dyka upp och fick till svar att han skulle ta kontakt med mig idag. Nu får de väl ta och fixa det här en gång för alla!? Kan ju inte ha det så här hela tiden heller!

Kan slänga in en bild sen på dropparna i taket, när jag sitter vid min dator..

Sen kan jag ju också säga att bilskrället är trasigt också.. allt ska då krångla samtidigt! =S

Nej, nu ska jag försöka leka fotograf och se om jag kan få till något fint foto på Amelia! =)


RSS 2.0