Här var det tomt...

Urusel upptadering, jag vet! Har helt enkelt inte haft tid och ork till att skriva..
Har hänt en hel del spännande saker sen sist, men orkar inte skriva ner allt nu. Idag räcker det med att berätta om våran äckliga, skruttiga och sunkiga lägenhet.

Det började den 3/2 då jag som vanligt ska ge Amelia mat, men helt plötsligt från ingenstans får en massa vatten på mig. WTF?? Det visar sig att vattnet kommer från lampan ovanför mig. Lampkupan är full med vatten och det rinner utanför och droppar ner.. tittar ordenligt för att se om det kommer vatten från något mer ställe och ja, det droppar från köksfläkten. "Jaha, vad gör jag nu?" tänker jag och ringer mamma. Av alla jag kan ringa så är det bara mamma jag kan komma på (förutom Daniel då, men han jobbar och kan inte svara). Lite chockad blev jag nog, men efter att ha pratat med mamma kommer jag till sans igen och ringer Vasakronan som blir lite chockade de också när de inser att vi bor högst upp.
De ska skicka någon för att ta en titt och några timmar senare dyker fastighetsskötaren upp. Han tar sig en titt på lampan och tar ner den för att tömma ut vattnet. Sen klättrar han upp på vinden för att se hur det ser ut där. Kommer ner och in till oss igen för att snabbt säga att han måste åka iväg och kommer snart tillbaka. "Jaha?" tänker jag och väntar. Han kommer tillbaka lite senare och säger att det är en pöl ovanför vårat kök och att det är antagligen bara vi som blivit drabbade, men att det ska komma någon som ska fixa det dagen efter. Kl var så mycket att det antagligen inte skulle hinna komma någon idag sa han.
Och mycket riktigt så kom det en kille dagen efter för att titta på vinden och han slog bort en massa is för vi hade fått "kallras" eller vad det nu hette. Bryr mig inte så mycket om vad det heter bara det blir fixat. vid det här lagret hade det börjat rinna från båda lamporna i köket. Han sa att om det började droppa igen så skulle jag ringa så skulle han komma tillbaka med en sån där lift och ta mer is från utsidan för han kom inte riktigt åt överallt.

Men det slutade droppa så jag behövde inte ringa.. förrän i fredags.
Jag hade precis duschat och satt vid datorn för att betala räkningar och så när jag tycker att det låter som att någon går omkring i vardagsrummet, men det är ingen där. Det var lite kusligt. Sen när jag skulle gå till Amelia som tittade på tvn klev jag i något blött och ser att det ligger vatten på golvet. Tittar upp och ser vattendroppar i taket!! "Faan, inte igen" tänker jag och går gensast in i köket för att se efter om det är vatten i lamporna. Tittar först på den lampan som läckte värst sist och kan andas ut, den är helt torr! Tittar till spisfläkten, jäklar, det droppar! Tittar sedan på den andra lampan och upptäcker att den är nästan överfull! Shit, måste ringa Vasakronan! Ringer dem, kl är väl ca 9. De skulle skicka en anmälan genast till fastighetskötaren. "Bra bra, då kommer han snart" tänker jag.
Jag lägger ut en handduk på golvet i vardagsrummet för att undvika de flesta fläckar på golvet. Är ju parkettgolv och det tål ju inte en massa vatten. Flyttar på soffan för den vill jag ju inte ska bli fuktskadad!
Ringer mamma som ska komma vid tolv för att hämta upp mig och Amelia, Daniel ska plugga till en tenta och behöver allt lugn och ro han kan få =P
Hon skulle komma så fort som möjligt för jag behövde hjälp med att flytta ett stort skåp.

Vid 12-tiden dyker det upp två killar för att titta på läckan, de blev nästan mållösa! De hade aldrig sett något liknande. Hur som helst så kunde de inte göra något då, de var fullbokade fram till dagens slut. "Jaha, ska vi ha det så här hela helgen då?" tänkte jag. Och ja, det skulle vi bli tvugna till. Tur att jag och Amelia inte skulle vara hemma, hade ju varit lagom kul med en 1,5 åring och en massa droppande och en massa hinkar!

Måndagen komm och då skulle det bli fixat, trodde vi. Inte kom det någon och fixade till det här inte! Som tur är blev det ju kallt igen och då frös väl allt vatten till is, för det droppade inte lika mycket.
Nu droppar det igen, från lampan som hittills varit torr.. och spisfläkten. Orkar inte ens titta in i köket. Ringde Vasakronan som sa att de hade anlitat en entrepenör och hon ringde och hörde när tänkte dyka upp och fick till svar att han skulle ta kontakt med mig idag. Nu får de väl ta och fixa det här en gång för alla!? Kan ju inte ha det så här hela tiden heller!

Kan slänga in en bild sen på dropparna i taket, när jag sitter vid min dator..

Sen kan jag ju också säga att bilskrället är trasigt också.. allt ska då krångla samtidigt! =S

Nej, nu ska jag försöka leka fotograf och se om jag kan få till något fint foto på Amelia! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0